TÂLHĂRIE. Fac pușcărie pentru două telefoane și 30 de lei!

Doi tineri, Cristian Gruia și Alexandru Covaci, au ajuns în arest preventiv după ce au tâlhărit o adolescentă de 16 ani și un bărbat de 47, pe două alei din Reșița.

„La data de 13 august, poliţiştii municipiului Reșița au identificat trei tineri de 16, 18 și 29 de ani, din Reșița, Bocșa și Dognecea, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată”, informează Cecilia Dăneț, de la Poliția Caraș-Severin. Cu trei zile înainte să fie depistați, în jurul orei 23.10, aceștia au acostat o minoră în vârstă de 16 ani în timp ce se deplasa spre domiciliu, pe Aleea Nuferilor din municipiul Reșița. Cei trei tineri, prin amenințare, au deposedat-o de telefonul mobil pe care îl avea asupra sa.

O oră mai târziu, aceeași indivizi ar fi agresat fizic un bărbat în vârstă de 47 de ani și l-ar fi deposedat pe acesta de o borsetă în care avea un portmoneu cu suma de 30 lei, un telefon mobil și cheile de la autoturism. De data aceasta, pe Aleea Narcisei. În baza probelor administrate, la data de 13 august, două dintre persoanele bănuite de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată au fost arestate preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Cei în cauză au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuiților”, a mai transmis IPJ Caraș-Severin.

leader board 728 x 90 px

Judecătoria Reșița a admis ieri propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa privind inculpaţii Cristian Gruia și Alexandru Covaci. Pentru tâlhărie calificată, tinerii riscă ani grei de pușcărie.