Unul dintre membrii grupului care vindea etnobotanice în Reșița și Caransebeș a încercat să fugă din țară! De două ori într-o lună!

Serviciul de probațiune al Tribunalului Caraș-Severin a cerut instanței anularea suspendării pedepsei sub supraveghere primite pentru trafic cu etnobotanice și încarcerarea unuia dintre membrii grupării care furniza etnobotanice, în special pentru piețele din Reșița și Caransebeș.

Leonardo Florea apare în mai multe dosare de trafic cu etnobotanice, primul fiind deja soluționat cu o condamnare cu suspendare (https://expressdebanat.ro/news-alert-traficanti-de-etnobotanice-in-primaria-lui-vela/), iar al doilea dosar este pe rolul Tribunalului Caraș-Severin, dosar în care are impusă și măsura controlului judiciar cu interdicția de a părăsi țara.

Potrivit procurorilor DIICOT, în acest din urmă dosar ar fi existat o celulă de distribuție de etnobotanice în zona Reșița și era formată din: Leonardo Florea, Iosif-Daniel Șafar, Cristian Iovanovici, Romina Maria Bălan și, în ultima perioadă de timp, Ștefan Frigură, toţi locuind în Dealul Crucii. „Leonardo Florea a acționat în mod constant în sfera distribuției, fiind, ca și în cadrul grupării conduse de Romeo Covaci, unul din cei mai activi membri ai distribuției stradale. Florea avea contacte cu absolut toate celulele de aprovizionare, fiind recunoscut ca lider al zonei de distribuire. Totodată, acesta este cel care a sprijinit aderarea la grupare a lui Iosif Daniel Șafar și Ștefan Frigură”, arată procurorii DIICOT.
Iosif-Daniel Șafar a desfășurat activități în corelaţie cu Leonard Florea, cu care este prieten apropiat. Împreună se deplasau la Mihaela Covaci și Elena Novăcescu, de la care se aprovizionau cu NSP, produse pe care le distribuiau ulterior în zona Reșița.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la adresele acestora, procurorii DIICOT și ofițerii BCCO au găsit tot felul de probe privind alte activități infracționale ale acestora. La locuința lui Leonardo Florea au fost identificate mai multe bunuri (biciclete, cărucioare) care fac obiectul unor reclamații de furt depuse la Poliția Municipiului Reșița.

Deși trimis în judecată a doua oară și condamnat cu suspendare în primul dosar, Leonardo Florea nu s-a prezentat la termenul din 10 aprilie 2017 la Serviciul de Probațiune, asta după ce pe 21 martie a fost oprit la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad unde se prezentase pentru ieșirea din țară. Oprit de către polițiștii de frontieră, acesta le-a declarat că „nu știa că are această interdicție”. Doar o zi mai târziu, pe 22 martie, Leonardo Florea și-a încercat norocul și la PTF Nădlac, încercând, din nou, să părăsească România. De această dată le-a spus polițiștilor de frontieră că „nu mai este sub control judiciar”.

gif card de energie dacus 1000x100

Ambele situații au fost sesizate cu raport de Poliția de Frontieră, astfel că Serviciul de Probațiune de la Tribunalul Caraș-Severin a cerut „revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei”.

CITEȘTE ȘI:

Dealul Crucii, izvorul secat al drogurilor traficate în Reșița?

EXCLUSIV. Gruparea Șafar lovește din nou! Vezi câți oameni avea și cum acționa în fiecare oraș pe piața drogurilor!

Mamă și fiu, dealeri pentru piețele de droguri din Reșița și Caransebeș!

SCANDALOS. Sentințele Tribunalului Caraș-Severin încurajează traficul de droguri! Dealerii își reiau activitatea după executarea pedepselor prea blânde!

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/