Dealul Crucii, izvorul secat al drogurilor traficate în Reșița?

explo 1000x200

Procurorii DIICOT ne-au oferit noi detalii privind activitatea infracţională a grupului destructurat la mijlocul lunii iunie, care furniza droguri în Reşiţa, Caransebeş şi Băile Herculane.  Rețeaua din Reșița era cea mai numeroasă, dar și cea mai activă, atât în ceea ce privea distribuția, cât și vânzarea de droguri sau etnobotanice.

Celula de distribuție din zona Reșița era formată din:  Leonardo Florea, Iosif-Daniel Șafar, Cristian Iovanovici, Romina Maria Bălan și, în ultima perioadă de timp, Ștefan Frigură, toţi locuind în Dealul Crucii.

Leonardo Florea a acționat în mod constant în sfera distribuției, fiind, ca și în cadrul grupării conduse de Romeo Covaci, unul din cei mai activi membri ai distribuției stradale. Florea avea contacte cu absolut toate celulele de aprovizionare, fiind recunoscut ca lider al zonei de distribuire. Totodată, acesta este cel care a sprijinit aderarea la grupare a lui Iosif Daniel Șafar și Ștefan Frigură.

Cristian Iovanovici și Romina Marina Bălan au acționat pe palierul de distribuție numai până în cursul lunii martie 2016, după care au plecat din țară, posibil legat de faptul că Romina Bălan a fost trimisă în judecată pentru trafic de droguri într-o altă cauză. Cei doi au acționat în principal pe relația Lugoj, având strânse legături infracționale cu Iosefina Maria Muntean. Iosif-Daniel Șafar a desfășurat activități în corelaţie cu Leonard Florea, cu care este prieten apropiat. Împreună se deplasau la Mihaela Covaci și Elena Novăcescu, de la care se aprovizionau cu NSP, produse pe care le distribuiau ulterior în zona Reșița.

Ștefan Frigură a intrat în afacere recent, având în vedere atât relațiile în mediul specific pe zona Reșița, cât și faptul că dispunea de bani de investit, fiind mai mult un fel de creditor pentru rețea.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la adresele acestora, procurorii DIICOT și ofițerii BCCO au găsit tot felul de probe privind alte activități infracționale ale acestora. Astfel, de la Iosefina Maria Munteanu, cu rol în aprovizionarea grupării, au fost ridicate peste 500 de țiple conținând substanţe psihoactive, iar de la locuința Mihaelei Covaci, 83 de pachețele de staniol, conținând substanțe despre care inculpata a declarat că sunt produse susceptibile de a avea efect psihoactiv, cel mai probabil etnobotanice. Totodată, Alexandru Nicolae Muntean, fiul acesteia, a predat organelor de poliție circa 30 de grame de produse cu conţinut psihoactiv.

La locuința lui Leonardo Florea au fost identificate mai multe bunuri (biciclete, cărucioare) care fac obiectul unor reclamații de furt depuse la Poliția Municipiului Reșița, la cea a Mihaelei Covaci au fost găsite arme albe (arbaletă, pumnal, macetă), iar la locuința lui Ștefan Frigură, 299 de capse de inițiere și 539 de bile metalice folosite pentru armament cu aer comprimat.

banner 970 x 250