EXCLUSIV. Gruparea Șafar lovește din nou! Vezi câți oameni avea și cum acționa în fiecare oraș pe piața drogurilor!

Rețeaua de trafic de droguri destructurată astăzi nu avea un lider, dar acționa pe patru paliere, în funcție de orașele unde se aflau membrii rețelei!

Rețeaua destructurată de procurorii DIICOT avea 12 membri, cei mai mulți dintre ei acționând la Reșița. Este vorba despre un grup cunoscut din Dealul Crucii, implicat și în alte scandaluri sau acuzații de trafic de droguri, cunoscut după numele de familie: Șafar.

Celula ce activa la Lugoj număra doi membri, cei doi având mai mult rol de aprovizionare pentru celelalte celule. La Reșița activa celula cea mai mare și care avea patru membri, cei mai cunoscuți fiind cei din familia Șafar, familie care, cel puțin pentru o vreme, s-a bucurat de protecția Poliției municipiului. Cei din Reșița erau aprovizionați de către celula din Caransebeș, care număra trei membri. Aceștia jucau rol de intermediari, în sensul că ei preluau marfa de la celula din Lugoj și o distribuiau în orașul de pe Timiș și Sebeș, dar aprovizionau în același timp și nucleul din Reșița. „Celula de aprovizionare/distribuire din zona Băile Herculane, în cadrul căreia au acționat doi suspecţi, avea rol de obținere a produselor cu efect psihoactiv, prin intermediul Internetului și aprovizionarea palierului de distribuție stradală”, susțin procurorii DIICOT. Din cei 12 membri ai grupării, șapte au mai fost anchetați de DIICOT sau chiar condamnați pentru fapte similare.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin au efectuat 14 percheziţii domiciliare pe raza orașelor Reșița, Caransebeș, Băile Herculane și Lugoj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv. Nouă persoane au fost aduse cu mandat de aducere la sediul DIICOT Caraș-Severin pentru audieri, o parte dintre cei audiați fiind reținuți de către procurori.