SCANDALOS. Brantner, protejată de toate autoritățile statului?! În timp ce reșițenii stau cu gunoiul sub nas și plătesc tot mai scump!

Comisarul-șef al Gărzii de Mediu din Caraș-Severin are o poziție halucinantă în ceea ce privește gestionarea penală a deșeurilor în municipiul Reșița! Reprezentanții administrației publice locale fac la rândul lor orice, numai ceea ce trebuie nu!

„Nu trebuie să ne bucurăm că se dau amenzi!”, a fost reacția șefului Gărzii de Mediu când a fost întrebat despre măsurile luate împotriva societății Brantner, cea care cu un tupeu ieșit din comun și cu o sfidare de-a dreptul scandaloasă la adresa cetățenilor s-a apucat să clădească munți de deșeuri menajere la km 7. Asta, după ce a fost la un pas să îngroape afaceri de milioane de euro pe Valea Țerovei!

Firma respectivă a ajuns să fie efectiv protejată de toate autoritățile statului, în timp ce tarifele sale către cetățeni nu au scăzut nici măcar cu un ban. Ieri a expirat termenul până la care firma Brantner trebuia să desființeze haldina improvizată la km 7, însă în această dimineață mormanele de gunoi și utilajele încă turuiau din greu, continuând să polueze grav o zonă care e chiar deasupra Reșiței și care, prin apele de infiltrație, poate ajunge direct în fântânile câlnicenilor.
Primăria Reșița, deși are Birou de Mediu, nu a luat nicio măsură pentru protejarea cetățenilor, ba este chiar cea care a sugerat firmei Brantner această soluție, fiind și proprietara terenurilor. Nici Garda de Mediu nu a aplicat o nouă sancțiune companiei de salubrizare care poluează ilegal acea zonă de mai bine de două săptămâni. Așa cum oficialii Gărzii anunțaseră! Comisarul-șef declarase inițial pentru Express de Banat că are pregătite amenzi uriașe dacă depozitul nu va fi desființat până pe 15 iunie. „Astăzi se termină cu încărcătura, de ieri nu mai depun acolo. Nu trebuie să ne bucurăm că se dau amenzi! Până deseară va termina de desființat acel depozit, mai așteaptă patru mașini să se întoarcă de la Oradea. Sâmbătă ecologizează manual, cu persoane, zona”, ne-a transmis Gheorghe Muntean, comisarul-șef al Gărzii de Mediu Caraș-Severin.
E un exemplu clar în care două instituții ale statului favorizează, practic, o firmă privată, cu toate că această societate nu înțelege defel să întoarcă acest ajutor prin scăderea tarifului către populație.