UNPR se dezice de poziția lui Purec: „N-a avut aprobare politică să îi ceară demisia lui Ponta!”

 

După ce senatorul UNPR Ion Simeon Purec a declarat într-o conferință de presă susținută la Reșița că îi cere demisia lui Ponta, colegii săi de partid încearcă să remedieze lucrurile, mai ales că fac parte din coaliția aflată la guvernare, sub șefia premierului încă aflat pe funcție.

Ședința PSD în care s-a decis soarta lui Ponta s-a încheiat în urmă cu puțin timp și s-a decis cu unanimitate de voturi faptul că membrii de partid îl susțin fără doar și poate. La polul opus sunt voci care nu sunt de aceeași părere. Deocamdată, una singura exprimată public, dar fără aprobare politică.

„Faptul că Victor Ponta ar trebui să demisioneze este o părere personală, UNPR-ul nu s-a pronunţat în legătură cu această situaţie a primului-ministru. (…) Situaţia în care se află Victor Ponta la ora actuală este delicată şi pune într-o ipostază neplăcută însăşi imaginea României”, a declarat senatorul într-o conferință de presă susținută la Reșița, la finele săptămânii trecute.

Colegii săi de partid însă, cei doi copreședinți ai UNPR Caraș-Severin, Ion Tabugan și Valentin Blănariu, se abțin deocamdată să facă vreo afirmație.

„Este pur și simplu răspunsul său personal, aceasta este opinia sa, iar declarația a fost una personală, fără aprobare politică. În ceea ce privește filiala județeană a UNPR, poziția acesteia va fi conformă cu decizia luată la nivel central fără doar și poate. Biroul politic se va întruni în această seară sau mâine dimineață”, a declarat Ion Tabugan, copreședintele filialei, pentru Express de Banat.

Și cel de-al doilea copreședinte al UNPR, rezultat din urma fuziunii cu PP-DD, Valentin Blănariu, a fost de aceeași părere. „Eu nu pot să îmi exprim păreri personale așa cum fac alții. Este treaba lui, însă în calitate de copreședinte al filialei cărășene îmi exprim opinia doar raportat la ceea ce se decide în forurile de conducere ale partidului de la București”, a precizat Blănariu.

Întrebați dacă senatorul riscă vreo pedeapsă că s-a exprimat fără acord, Tabugan a precizat că salvarea colegului său e că a precizat cu claritate faptul că opinia este a sa, personală, și că nu a vorbit în numele partidului.

 

Comments

  1. popescu says:

    acesti profitori politici nu au opinii personale , din capul lor patrat si gol pe dinauntru nu poate razbate o luare pozitie fata de cel care face de ras Romania pe toata planeta.felicitari d-le purec ca va exprimati un punct de vedere si nu sunteti o marioneta care urmeaza orbeste ordinele primite .

  2. lamultiani! says:

    “isi exprima opinia doar raportat la ce decide conducerea”… ha ha … singurul analfabet dintre toti parlamentarii de caras

  3. alegator says:

    BRAVO PUREC,ai spus ce simti si, cum te cunoastem ca un politician versat si versatil, stim ca nu a fost o rabufnire, ci o simtire reala! Numai ca ai grija de Sebi , e proaspat uns si e pacat sa treaca iar la bureti!