Drama socială de la UCMR se concretizează!

Preavizele pentru restructurarea ultimei tranșe de 100 de angajați de la Uzina Constructoare de mașini își produc efectul în scurt timp. Fără salarii compensatorii și cu pensii de mizerie, după un val de promisiuni politice, oamenii pleacă acasă.

Administratorul judiciar al companiei amenința cu restructurarea a 300 de angajați încă de acum un an. Intervenția politicului însă și semnarea unor contracte valoroase cu Hidroelectrica le-au dat speranțe angajaților că își vor putea continua activitatea. Acest lucru însă nu s-a întâmplat, deși mulți dintre angajați s-au reîntors la muncă.

Practic, era imposibil ca cele 100 de persoane să rămână în cadrul societății în contextul în care în ultimul an societatea și-a asumat un rol mai mult social, plătindu-le oamenilor 75 la sută din salariu fără ca aceștia să se prezinte la serviciu. Asta cel puțin susțin cei din conducerea uzinei.

„Preavizele au fost deja împărțite, urmând ca acestea să își producă efectul din data de 12 octombrie”, a declarat Cosmin Ursoniu pentru www.expressdebanat.ro.

În UCMR au mai rămas în prezent aproximativ 1.000 de angajați, pe care administratorul judiciar speră să îi poată menține, mai ales în contul contractelor de aproximativ 15 milioane de euro pe care uzina le-a semnat cu Hidroelectrica.

Comments

  1. Florin says:

    mafiotii au pus mana pe cascaval, oamenii au fost cat de cat multumiti ca au stat acasa si au primit bani fara sa faca nimic, toti ” s-au zbatut ” sa salveze UCMR, iar UCMR este taiat in bucatele si dus la fier vechi, pentru ca cei barosani sa faca bani, cultura si stiinta sa se duca pe apa sambetei( indobitocirea populatiei) iar noi oamenii cei de rand sa ne plangem amarul ca Chebutiu are o vila, un debarcader ,masini tapene si oamenii de rand au datorii si lacrimi in ochii , vai de tara , vai de poporul LAS care nu mai stie sa-si faca dreptate …. ! O meritam !!!