Actori din toată Europa se dau în spectacol timp de zece zile la Teatrul de Vest!

Conducerea instituției de cultură a primit undă verde din partea Consiliului Județean Caraș-Severin pentru organizarea celei de-a doua ediții a Festivalului „Scena ca o stradă”.

Anul acesta, în luna februarie, Reșița s-a transformat în centrul teatrului românesc, după ce trupe importante din țară au urcat pe scena Palatului Cultural să încânte publicul. Succesul răsunător al primei ediții, care a avut priză la spectatorii cărășeni, i-a determinat pe cei care conduc instituția să înceapă din timp demersurile și să convingă finanțatorul, Consiliul Județean Caraș-Severin, de faptul că o a doua ediție ar așeza municipiul pe harta orașelor cu festivaluri de teatru grandioase. Prin urmare, acceptul nu a întârziat să apară.

„Marea mea bucurie este că am primit un răspuns pozitiv din partea Consiliului Județean CS pentru ca, la inițiativa noastră, să organizăm și cea de-a doua ediție a Festivalului «Scena ca o stradă», prima ediție având loc în februarie 2015. Datorită notorietății acestui festival și a intențiilor colaboratorilor noștri din țară, acesta a căpătat foarte repede notorietate. Am înaintat actele și am făcut demersurile necesare pentru continuarea manifestării și pot, prin intermediul dvs., să garantez că avem undă verde pentru începerea promovării celei de-a doua ediții a acestui festival”, a declarat actorul Dan Mirea, directorul Teatrului de Vest din Reșița.

Spre deosebire de ediția din 2015, cea de anul următor se va întinde pe parcursul a zece zile, pentru că sunt foarte multe teatre mari, consacrate, care și-au manifestat dorința de a veni la Reșița. În plus, acțiunea va avea o ținută europeană. „Încercăm să îl facem festival internațional. Deja am discutat cu câteva trupe din străinătate, iar una din ele este Pygmalion din Viena, un teatru-colaborator de câțiva ani de zile. Mai există o trupă din Italia, care și-a manifestat intenția de a veni. Sunt în discuții acum și cu teatrul din Varșovia, ai cărui actori și-ar dori neapărat să vină la festivalul nostru. Sperăm să le putem aduce pe toate acestea la Reșița”, a mai spus Mirea.