Studentele, surprinse de fosta prim-divizionară Mureșul!

Universitatea Reșița a călcat în picioare, la debutul în actuala ediție a Diviziei A de handbal feminin, Mureșul Târgu Mureș, echipă venită de pe prima scenă a țării. Elevele lui Cristi Busuioc s-au impus cu 30-13 (12-6).

 

Studentele și-au făcut bine temele înainte de confruntarea cu Mureșul, echipă de care s-au temut doar până la ora jocului. În teren a existat, practic, o singură echipă, Universitatea Reșița, oaspetele nereușind să se ridice nicio clipă la nivelul fetelor lui Busuioc. Meciul a fost fără istoric, iar rezultatul final ridică o întrebare. A fost atât de slabă echipa vizitatoare sau Universitatea e în acest sezon o echipă de care ar trebui să se teamă toate celelalte ale seriei. Cel mai probabil, și una, și alta!

„Sincer, nu ne așteptam să câștigăm de așa manieră. A fost o victorie meritată și muncită în fața unei echipe care din punctul meu de vedere încă nu se regăsește după un an în care a participat în Liga Națională, unde nu a reușit să facă niciun punct. Sunt mulțumit de modul în care am evoluat, am reușit să folosesc toate jucătoarele care au fost prezente pe raportul de joc, excepția fiind Alexandra Mihai, care a avut o ușoară accidentare și n-am vrut să riscăm. Suntem deja cu gândul la etapa care urmează, pentru că nu avem prea mult timp de refacere. Miercuri, jucăm în deplasare la Slatina, un meci foarte greu, cu una dintre echipele care și-a fixat ca obiectiv promovarea în Liga Națională”, a declarat antrenorul Cristi Busuioc.

Universitatea: Delia Roman, Andra Ioța, Alexandra Popescu – Alexandra Dinu (8 goluri), Adriana Voina (7), Alina Cristea (3), Andrada Stamin (3), Claudia Baldovin (3), Irina Munteanu (2), Beatrice Kovari (1), Gianina Iung (1), Loredana Kovacs (1), Cătălina Dumitrescu (1), Raluca Buia, Alexandra Mihai.