Universitatea Politehnica Timișoara și-a mărit „familia” academică

dr honorius causa
mbmr 1000x100

Universitatea Politehnica Timișoara și-a mărit „familia” academică. A oferit titlul de Doctor Honoris Causa directorului celei mai mari companii de automotive din vestul țării și membru în boardul Clubului Economic German Banat.

În calitate de bun prieten al Universității Politehnica din Timișoara, dr. Christian Albrich von Albrichsfeld a fost de-a lungul anilor în permanent contact cu mediul academic, promovând constant colaborarea dintre mediul economic și UPT. Eforturile i-au fost răsplătite cu acest titlu onorific.

„Universitatea Politehnica Timișoara a acordat titlul de Doctor Honoris Causa uneia dintre cele mai cunoscute personalități din orașul nostru, dr. Christian von Albrichsfeld, care, de peste 10 ani, are o contribuție remarcabilă la dezvoltarea regională. Colaborarea noastră cu dumnealui e multiplă, pornește de la zona didactică și cea de cercetare, ajungând până pe zona culturală, pe cea de antreprenoriat, dar nu numai noi suntem beneficiari, ci și celelalte universități din regiune”, a precizat rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan.

„Este o zi foarte specială pentru mine. De când am venit în România, am fost primit aici, la UPT, cu brațele deschise, am demarat împreună numeroase colaborări, am fost de la început și în Comitetul Director al Universității Politehnica Timișoara, totdeauna am lucrat foarte bine împreună și m-am bucurat foarte mult că această cooperare a fost, iată, recompensată cu titlul de Doctor Honoris Causa. În acest moment îmi vin în minte numeroasele momente, rezultate și amintiri frumoase pe care le am despre UPT și mă bucur să lucrăm și mai bine de acum înainte”, a spus dr. Christian Albrich von Albrichsfeld.

Ca membru fundator al Comitetului Director al UPT, Christian Albrich von Albrichsfeld a adus o contribuție substanțială în adoptarea unor decizii majore și în definirea liniilor generale pe care universitatea le-a urmat de-a lungul anilor. Au fost înființate mai multe laboratoare complet echipate și sponsorizate de compania pe care o conduce.

Muzeul TM

Compania Continental a fost, de asemenea, implicată în definirea și actualizarea curriculelor disciplinelor și a programelor de studii prin persoanele desemnate în board-urile de domeniu și cele ale specializărilor. În procesul de învățământ, compania a participat nu numai prin specialiștii care au susținut cursuri și aplicații practice cu studenții, dar și prin aceea că a adus know-how industrial în actul educațional. De asemenea, mulți studenți au beneficiat de burse și numeroase lucrări de licență, disertație și teze de doctorat au fost axate pe subiecte propuse și sprijinite de companie.

 

 

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/