Uniunea Sârbilor nu se pronunţă vizavi de posibila fraudare a alegerilor la Moldova Nouă

Cum tabăra liberală de la malul Dunării a adus în discuție existența unor anomalii în cadrul procesului electoral din 27 septembrie, președintele Uniunii Sârbilor din Moldova Veche a dat de înțeles că nu se poate pronunța în privința unei posibile fraudări a votului, întrucât nu este în măsură să tragă astfel de concluzii.

„În ceea ce privește procesul electoral, noi, Uniunea Sârbilor, nu am constatat nereguli, dar dacă am fi sesizat ceva nelalocul lui, cu siguranță, nu am fi stat cu mâinile-n sân. Mai mult decât atât, formațiunea pe care o reprezentăm nu a avut candidat înscris în cursa pentru șefia Primăriei Moldova Nouă”, a explicat președintele USR Moldova Veche, Adrian Moiseș.

Referitor la poziția organizației PNL Moldova Nouă, cea care pune pierderea scaunului de edil a candidatului Ion Chisăliță pe seama unei posibile fraudări a votului, fostul viceprimar a subliniat: „Nu ne pronunțăm în acest sens. Dacă au existat elemente care să ducă cu gândul la fraudarea alegerilor, organele abilitate sunt cele în măsură să clarifice situația”.