Ion Chisăliță sau Eugen Băleanu? Pe cine susține Uniunea Sârbilor în scrutinul de duminică?

untitled design set 970x90 px

Plecând de la situația cunoscută deja în care Uniunea Sârbilor a fost un partener de nădejde atât pentru administrația Lupu, cât și pentru administrația Torma, se pune întrebarea către cine se vor îndrepta voturile electoratului minorității sârbe cu ocazia reluării alegerilor pentru conducerea Primăriei Moldova Nouă.

Repetarea alegerilor din orașul de la malul Dunării fără candidatul alianței PSD-Pro România, Adrian Torma, face ca Uniunea Sârbilor să devină foarte atractivă pentru candidații rămași să-și dispute scaunul de edil, respectiv Ion Chisăliță – PNL și Eugen Băleanu, opțiunea Partidului Verde, conștienți că votul minorității sârbe va înclina balanța în favoarea câștigătorului.

De partea cui se vor poziționa sârbii cu ocazia scrutinului din 24 ianuarie? Adrian Moiseș, președintele organizației locale a Uniunii Sârbilor – Moldova Veche și fost viceprimar, a precizat pentru expressdebanat.ro:

„Sunt de părere că procesul electoral de la sfârșitul acestei săptămâni nu va afecta cu nimic componența Consiliului Local. Consiliul Local va fi validat, din punctul meu de vedere, cu toate formațiunile politice. Referitor la poziția noastră vizavi de candidații pentru Primărie rămași în competiție, vreau să subliniez doar câteva aspecte: electoratul Uniunii Sârbilor va trebui să decidă cine dintre cei doi este mai bun și cine știe să facă administrație publică. Totodată, ne manifestăm deschiderea în ceea ce privește orice negociere, mai ales pentru asigurarea unei majorități stabile în cadrul Consiliului Local”.