Preşedintele Uniunii Sârbilor din Moldova Veche: „Politica paşilor mărunţi a dat roade. Astăzi e prematur să discutăm despre formarea majorităţii în CL”

Fără să aibă un candidat care să lupte pentru șefia Primăriei Moldova Nouă, Uniunea Sârbilor din România – filiala Moldova Veche a reușit, cu ocazia alegerilor locale din 27 septembrie, să obțină un număr de trei mandate la Consiliul Local, ceea ce-nseamnă că minoritatea sârbă va avea un rol definitoriu în privința formării majorității vizavi de viitoarele proiecte inițiate pentru UAT-ul de la Dunăre.

„Uniunea Sârbilor din Moldova Veche mulțumește cetățenilor, în primul rând, pentru că au ieșit la vot, dar și pentru faptul că, datorită încrederii acordate, va avea un număr de trei reprezentanți la masa decizională. Consider că rezultatele obținute au avut la bază campania simplă și curată pe care am dus-o, fără jigniri și atacuri la persoană. Se pare că politica pașilor mărunți, seriozitatea și implicarea noastră au dat roade. Spun asta pentru că am evoluat treptat. Spre exemplu, în 2012, am avut un singur consilier local, în 2016, numărul consilierilor locali s-a dublat, iar astăzi am ajuns să bifăm trei reprezentanți în cadrul Consiliului Local”, a explicat președintele Uniunii Sârbilor din Moldova Veche, Adrian Moiseș.

Ținând cont de faptul că reprezentanții Uniunii Sârbilor pot fi parteneri de nădejde atât pentru cei cinci aleși locali liberali, cât și pentru cei șase consilieri ai alianței PSD-Pro România în vederea obținerii majorității în Consiliul Local, sigur, dacă lucrurile nu capătă o altă turnură din cauza celor reclamate de PNL cu privire la corectitudinea desfăşurării procesului electoral din data de 27 septembrie, Moiseș nu a vrut să se pronunțe de partea cui se va poziționa, o astfel de discuție fiind momentan prematură, însă atrage atenția că toți factorii implicați vor trebui să tragă „la aceeași căruță”, pentru a aduce bunăstare orașului Moldova Nouă:

„Uniunea Sârbilor a fost și este un partener care și-a văzut și își vede de treabă. Consider că este prematur să discutăm de partea cui ne vom poziționa, însă cred că, cel mai important lucru, este acela ca toți aleșii locali să tragă la aceeași căruță. Așteptăm să fim invitați la discuții politice, iar ulterior vom lua o hotărâre”, a mai subliniat fostul viceprimar al oraşului aparţinător Clisurii Dunării.