Bombă atomică pentru PSD la malul Dunării! Biroul Electoral Central anulează alegerile și mandatul de primar al lui Adrian Torma!

Liberalii din Caraș-Severin îl trimit din nou în sala de judecată pe Adrian Torma. De data aceasta, pentru confirmarea mandatului de primar al orașului Moldova Nouă, mandat pe care l-a obținut în urma rezultatului votului din 27 septembrie, vot contestat însă de PNL Caraș-Severin.

Biroul Electoral Central nu a redactat încă motivarea deciziei de ieri, dar social-democrații cărășeni au fost informați că alegerile ar urma să se reia în orașul de pe malul Dunării pentru funcția de primar și pentru Consiliul Local, de data aceasta fără candidații Alianței PSD – Pro România. Ar fi fost fixată chiar și data alegerilor. Fosta judecătoare Gabriela Stuparu, ani la rând vicepreședinte sau președinte de Birou Electoral Județean, a catalogat decizia de ieri drept o aberație, în timp ce prim-vicepreședintele PSD Caraș-Severin, Luca Mălăiescu, spune că pentru Adrian Torma și partid ar fi un dezastru. Mai ales că rezultatul alegerilor în Caraș-Severin a însemnat un eșec uriaș al PSD.

„Decizia Biroul Electoral Central a fost o bombă atomică. Așa ceva nu s-a întâmplat încă în ultimii 30 de ani în România, ca după ce cetățenii au hotărât cine să le fie primar, Biroul Electoral Central să decidă reluarea alegerilor, în 11 octombruie, dar fără candidații PSD. E o bombă atomică, dar această decizie poate fi atacată în instanță. Dacă lui Adrian Torma nu i se mai oferă șansa să candideze este stupefiant. Dacă s-ar relua alegerile și Adrian Torma ar mai candida de zece ori, tot el va câștiga la Moldova Nouă. Nu cunosc motivarea, dar cred că se face referire la decizia aceea de dinainte de alegeri prin care Adrian Torma și candidații PSD – Pro România își pierduseră dreptul de a candida. Trebuie să-l susținem pe Adi, nu trebuie să-l lăsăm singur”, a declarat Mălăiescu.

Problemele nu se opresc însă aici pentru PSD și Adrian Torma. Motivarea deciziei BEC-ului întârzie să apară, astfel că există riscul ieșirii din termen pentru atacarea deciziei în instanță. Pentru a se evita acest lucru, social-democrații depun o întâmpinare mai întâi, ulterior urmând să motiveze contestația. Nu de alta, dar la această oră habar nu au ce să conteste.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!