Unitățile de învățământ și spitalul din Oravița au nevoie de reprezentanți în consiliile de administrație: „Noi ştim ce e mai bine pentru aceste instituţii”

Aleșii locali din orașul de pe Valea Carașului își vor da întâlnire în cadrul unei ședințe extraordinare, programată să aibă loc joi, 21 ianuarie, pentru desemnarea reprezentanților Consiliului Local în consiliile de administrație din învățământ și din domeniul medical, totul cu scopul de a preîntâmpina eventualele blocaje de funcționare.

Inițiativa de a rezolva problema consiliilor de administrație aparține unei treimi din numarul consilierilor locali, respectiv: Nicolae Cotârlă, Radu Cosmin Bompa, Matei Andriţoi (PNL), Liviu Almăşan, Simu Valeriu şi Nicolae Tudor (Pro România), instituțiile vizate fiind următoarele: Spitalul Orășenesc Oravița, Liceul Teoretic „General Dragalina”, Liceul Tehnologic „Mihai Novac”, Școala Gimnazială „Romul Ladea” și Grădinița cu Program Prelungit Nr.1.

Referitor la importanța votării acestor proiecte privind desemnarea unor reprezentanți ai Consiliului Local în consiliile de administrație, Liviu Almășan, ales local din partea Pro România și unul din inițiatorii proiectelor care alcătuiesc ordinea de zi, a relatat pentru expresdebanat.ro:

„Așa cum știți, toate instituțiile care țin de Primărie nu pot funcționa fără consilii de administrație. Hotărârile importante pentru viitorul instituțiilor se iau în aceste consilii. Cred că este vital să putem avea reprezentanți care să poată hotărî ce anume trebuie să se facă atât pe segmentul educațional, cât și pe segmentul medical. Gândiți-vă, la spital, spre exemplu. Nu știu dacă actualul manager cunoaște ceea ce vrem să facem în cadrul unității medicale. Cred că ar trebui și noi să știm ceea ce vrea dumnealui să facă, cu atât mai mult cu cât mandatul de manager este pe o perioadă de șase luni, dintre care au mai rămas cinci. Nu știm dacă el poate să ne spună ceea ce trebuie să facem cu unitatea medicală. Mai bine am știi noi, cei care suntem aici de o viață. Apoi, instituțiile de învățământ. Toate au nevoie de consilii de administrație, în special dacă școlile vor fi redeschise pe data de 8 februarie. Va trebui adoptat bugetul, va fi nevoie de multe alte hotărâri. Sunt foarte multe lucruri asupra cărora, dacă nu se ia o decizie, putem asista la un blocaj”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/