Unitatea mobilă de ATI, instalată la Spitalul Municipal din Timișoara, gata să primească pacienți. Câte paturi COVID sunt în județ?

Unitatea mobilă de Anestezie și Terapie Intensivă, amplasată săptămâna trecută la Spitalul Municipal din Timișoara, a fost operaționalizată. În total, au fost puse la dispoziție încă 12 de paturi, destinate persoanelor care dezvoltă forme severe și critice de COVID-19.

De asemenea, unitatea a fost dotată și cu un aparat ASTRUP pentru analize uzuale, astfel încât pacienții să nu mai fie transportați pentru analize în alte locații.

Reprezentanții Prefecturii Timiș au transmis și numărul total de paturi destinate pacienților COVID-19.

Astfel, cele 12 paturi ATI, puse astăzi la dispoziție, se adaugă celor 45 de paturi ATI existente la Spitalul Județean, Spitalul „Victor Babeș”, Spitalul Municipal Lugoj, dar și la Casa Austria a Spitalului Județean din Timișoara. Cele 45 de paturi sunt ocupate în proporție de 100%.

Totodată, mai există 6 paturi ATI la Clinica Bega (pentru gravide și lăuze), 4 la Spitalul Louis Țurcanu și 6 la Spitalul de Boli Cardiovasculare (pentru cardiaci), dintre care este ocupat un pat.

În spitalele din județul Timiș există 612 paturi, astăzi fiind ocupate 387, adică un procent de 63,24%. În Clinica Bega, Spitalul Louis Țurcanu și Boli Cardiovasculare sunt încă 139 paturi COVID, dintre care 23 sunt ocupate.