Numărul de paturi de ATI, suplimentat în județul Timiș. O unitate mobilă va ajunge la Spitalul Municipal

Spitalul Municipal din Timișoara va avea o unitatea mobilă de anestezie și terapie intensivă. Este vorba despre construcția instalată inițial în curtea Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, dar care ulterior a avut nevoie de reparații.

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă a fost retrasă la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență pentru a fi pregătită condițiilor specifice sezonului rece, deoarece nu asigura căldura optimă, iar pacienții stăteau în frig.

„În urma unei analize a situației epidemiologice de la nivelul județului Timiș și lipsa locurilor pe secțiile de terapie intensivă din spitalele suport COVID-19, Centrul Național de Comandă și Conducere a Intervențiilor a dispus trimiterea în sprijin a unei Unități Mobile de Terapie Intensivă cu 12 paturi în Timișoara. Această măsură a fost luată de urgență pentru a veni în sprijinul autorităților publice locale și a personalului medical din spitale”, au transmis autoritățile.

Autospeciala va ajunge astăzi la Timișoara și va instalată la Spitalul Municipal. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Prefecturii Timiș, în județ sunt 47 de locuri destinate cazurilor severe și critice. După operaționalizarea unității mobile, totalul va ajunge la 59.