Una caldă, una rece! Vremea se încălzește, dar tot mai plouă

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 27 octombrie – 9 noiembrie, pentru toate regiunile din ţară. În Banat se încălzește, dar vor fi ceva ploi săptămâna viitoare.

Meteorologii români anunță că intervalul de prognoză începe cu o vreme uşor mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an. Valorile medii ale temperaturilor maxime se vor situa undeva la 9-11 grade Celsius şi cele ale minimelor vor fi uşor peste pragul de îngheţ.

Potrivit meteoromania.ro, de la mijlocul săptămânii, după data de 30 octombrie, vremea se va încălzi uşor şi treptat de la o zi la alta, astfel că maximele diurne vor ajunge în a doua parte a intervalului de referinţă la 14-15 grade, în medie, reprezentând valori uşor peste cele normale pentru începutul lunii noiembrie.

Semnificativ va fi saltul în privinţa regimului termic nocturn, minimele ajungând la valori peste cele climatologic specifice perioadei, cu minime, în medie, de 6-8 grade.

La munte continuă să fie rece, cum este și normal! Meteorologii spun că regimul termic diurn va fi în creştere uşoară şi treptată, de la o medie de 4-6 grade în prima săptămână la 7-9 grade în cea de-a doua, când temperaturile vor deveni uşor mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei. Mai semnificativă va fi creşterea temperaturilor minime, de la valori negative în prima săptămână, cu o medie de -3 la -1 grad, la valori de 1 la 3 grade în cea de-a doua.

Foto: ploiestiri.altphel.ro

banner 1000 x 100 hd