Foștii angajați ai CET Energoterm se tem să nu fie înșelați

Un grup de fosți angajați ai societății CET Energoterm Reșița s-au adunat astăzi la Prefectura Caraș-Severin. Ei vor să afle care este stadiul demersului lor prin care cer să le fie comunicate datele la care își vor primi banii.

Oamenii disponibilizați în urmă cu aproape trei ani se tem că vor fi înșelați și nu își vor primi nici acum salariile compensatorii rămase restante. Ei promit să meargă mai departe în acțiunile lor și, dacă nu vor fi rezolvate plățile datorate, foștii angajați ai CET Energoterm Reșița amenință că îi vor chema în instanță pe lichidatori.

Am venit din nou la Instituția Prefectului pentru că în urmă cu o săptămână am avut o întâlnire sub patronajul domnului prefect în legătură cu salariile compensatorii pentru CET Energoterm. Atunci ni s-a promis că se va lua legătura cu firma lichidatoare a CET Energoterm pentru eșalonarea plăților compensatorii datorate foștilor angajați. Astăzi am venit pentru a afla care este stadiul acestui demers și, ca un aspect, nu am fost primiți de domnul prefect. Noi nu îi facem program domnului prefect și mi se pare că, de când ni s-a promis săptămâna trecută că ne întâlnim direct cu doamna ministru și nu a fost așa, astăzi credeam că ne întâlnim cu domnul prefect, probabil că data viitoare ne vom întâlni cu portarul și o să fim primiți numai de el. Asta, pentru că până la urmă niște legi ale statului, foarte clare, nu sunt respectate. O hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă este ignorată și sfidată”, a spus fostul director al CET Energoterm, ing. Toader Dănilă.

Acesta a mai spus că la Prefectura județului le-a fost arătat un document prin care este confirmată vânzarea ultimelor active din patrimoniul fostei societăți de termoficare, că urmează fie făcute plățile de către câștigătorul licitației care s-a desfășurat la Timișoara, dar că termenul pentru aceste plăți este de un an de zile, în patru tranșe. În adresa de la Prefectură nu este însă amintită plata salariilor restante, adică exact lucrul cerut de foștii angajați.

Exact asta vrem noi, ca lichidatorul să ne precizeze termenul la care se vor achita banii către noi. Cei de la Prefectură ne-au spus că nu au nicio putere asupra lichidatorului să îi ceară ce vrem noi”, a mai spus Dănilă, care a adăugat că foștii salariați ai CET Energoterm doresc să ia legătura cât mai curând posibil, prin forțe proprii, cu firma însărcinată cu lichidarea CET, astfel încât să obțină un răspuns la problema lor. Dacă acest demers nu va avea succes, reșițenii amenință că vor da lichidatorul în judecată pentru a-și primi totuși banii.

Citește și PROTEST! Robinete închise, buzunare goale

Comments

  1. mikyo says:

    Corect cu judecata dar se pare ca lichidatorii isi fac de cap cu ceea ce s-a vandut.materiale, bunuri fixe mobile si imobile…traim in Romania tara tuturor posibilitatilor pentru unii.RUSINE>>>ar trebui sa le crape obrazul….NEsimtiTII