Centrele de Permanență își continuă activitatea!

Acesta este semnalul care pleacă de la vârful Casei Județene de Asigurări de Sănătate! Directorul instituției a susținut astăzi o conferință de presă la sediul PSD, în cadrul căreia i-a asigurat pe pacienți că la finele lunii octombrie vor ajunge bani în județ pentru acest sector.

Contractele pentru funcționarea în parametri normali a centrelor de permanență vor fi semnate în această săptămână, prin urmare oamenii pot sta liniștiți pentru că vor beneficia în continuare de asistența medicală. „Din luna noiembrie primim finanțare și pentru Centrul din Ezeriș. Nu au fost semnalate probleme. Contractele trebuie semnate până la finele lunii octombrie, lucru care se va și întâmpla”, a declarat Tudorița Nicula, directorul CJAS Caraș-Severin.

Va crește finanțarea per pacient

Șeful instituției a adăugat că spitalele au ajuns într-o situație dezastruoasă din cauza faptului că finanțarea per pacient a scăzut de la 1.600 la 1.400 de lei, pe vremea Guvernului PNL, în timp ce Guvernul Ponta remediază minusurile moștenite. „Din cauza acestei schimbări, spitalele s-au afundat în datorii. Din suma pe care o primeau erau asigurate numai salariile. Lucrurile însă se vor schimba, iar ministrul Sănătății a dat asigurări în acest sens, a spus directorul CJAS și președintele Organizației de Femei a PSD Caraș-Severin, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o astăzi, la sediul de partid. O veste bună au primit și pacienții care sunt pe lista de așteptare pentru orteze și proteze, întrucât până la finele anului lista de așteptare va fi epuizată, fiecare pacient primind dispozitivul solicitat.