Colectarea deșeurilor electrice și electronice, la o nouă ediție, la Reșița

Primăria municipiului Reşiţa împreună cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec organizează sâmbătă, 1 noiembrie, o campanie de colectare, de la domiciliu, a deşeurilor provenite de la echipamente electrice şi electronice (DEEE). Acțiunea vine la exact o lună de când a mai fost adunată de la populație aparatura veche, nefolositoare.

Deșeurile de echipamente electrice și electronice ale reșițenilor sunt scoase din nou din gospodăriile populației pentru a fi reciclate cum trebuie de firmele de profil. Sunt vizate aparatele electrocasnice de mari dimensiuni precum frigiderele, mașinile de spălat vase sau rufe, cuptoarele cu microunde, radiatoarele, dar și echipamente de uz casnic de mici dimensiuni, aparate de larg consum, echipamente IT, unelte electrice și electronice, jucării.

În schimbul predării de frigidere, combine, lăzi şi vitrine frigorifice vor fi acordate 4 cupoane valorice de 10 lei fiecare. Persoanele care predau maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, uscătoare de haine şi aparate de aer condiţionat vor primi în schimb 2 cupoane valorice de 10 lei fiecare. Acestea se acordă numai aparaturii complete şi vor putea fi utilizate în orice magazin, care foloseşte sistemul bonurilor”, preciezază un comunicat al Primăriei Reșița.

La dispoziția celor care doresc să predea deşeuri provenite de la echipamente electrice şi electronice pot apela până sâmbătă, inclusiv, între orele 09:00-15:00, următoarele numere de telefon:

– 0800 444 800 (RoRec) – număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă,

celtic transilvania 1000x100px

– 0751 302 119;

– 0255/211 692 interior 173, 0255/210 258 – Primăria municipiului Reşiţa.

Foto: arhiva