Un traficant de droguri, la Primăria Reşița! Aducea cannabis în țară cu autocarul Atlassib!

Jumătate de kilogram de droguri de risc au fost descoperite de ofiţerii de la Combaterea Crimei Organizate în coletul pe care doi tineri l-au ridicat de la sediul Atlassib din Reşiţa! Ambii au fost condamnaţi!

Oamenii legii s-au sesizat din oficiu la începutul lunii februarie a acestui an cu privire la faptul că Robert Danny Panaite desfăşoară activităţi de introducere în ţară de droguri de risc, procurare şi deţinere în vederea punerii în vânzare la tineri din Reşiţa şi Timişoara, droguri provenite din Spania. Ofiţerii DIICOT au aflat că în cursul lunii februarie tânărul urma să primească un colet cu droguri. Nu pe numele lui, ci pe al fratelui concubinei sale, Gabriel Ionuţ Săutiuţ, care a acceptat rolul de complice. Despre expeditorul coletului cu droguri din Spania nu se cunoaşte deocamdată nimic. „Inculpatul Panaite i-a comunicat inculpatului Săutiuţ că urmează să primească din Spania un colet conţinând jumătate de kilogram de haşiş pe care vrea să-l vândă unei persoane din Timişoara”, a reţinut procurorul DIICOT în rechizitoriu.

Cei doi s-au dus la sediul Atlassib din Reşiţa, au ridicat coletul respectiv, numai că, în timp ce se deplasau cu el spre Centrul Civic, au fost opriţi de ofiţerii DIICOT. „A fost ridicat coletul în interiorul căruia se găseau mai multe produse alimentare sigilate, precum şi o cutie din material plastic inscripţionată „Goddy cao” de culoare galbenă cu capac albastru de 800 grame care era desigilat, în interiorul căreia se aflau granule de culoare maro pe bază de cacao şi cinci pacheţele înfoliate de plastic transparent şi lipite cu bandă adezivă, de culoare maro şi verde oliv cu miros înţepător”, se mai arată în rechizitoriu. Analizele de laborator au confirmat că e vorba de cannabis.

Robert Danny Panaite nu a recunoscut nimic, astfel că Tribunalul Caraş-Severin l-a condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de introducere în ţară de droguri de risc, sub modalitatea importului fără drept, la trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe durata termenului de încercare de trei ani. În plus, a fost obligat de instanţă ca, pe durata termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa pe o perioadă de 90 de zile!

Gabriel Ionuţ Săutiuţ a recunoscut totul şi a primit doar doi ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de introducere în ţară a drogurilor de risc, sub modalitatea importului fără drept. Şi el va munci în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei comunei Hidişelu de Sus, judeţul Bihor, pe o perioadă de 90 de zile. Sentinţa nu e definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Comments

  1. TeBat says:

    Nu mai fi prost Petre si nu mai asimila canabisul cu seringi ca o sa te scuip pe strada, mm de inganfat.