UCMR vrea muzeul înapoi, pentru reșițeni. După ce Chebuțiu i-a lăsat cu buza umflată!

Express de Banat a început să relateze încă de săptămâna trecută modul în care Adrian Chebuțiu și Adrian Preda s-au ținut de șmecherii și  ilegalități să intre în posesia Muzeului de Locomotive. Acum, ce a mai rămas din UCMR-ul devalizat de cei doi încearcă să își reîntregească patrimoniul.

Așadar, după ce a votat să își transfere bunurile în propria administrare și a pus o dată falsă înscrierii Asociației UDR la Tribunalul Caraș-Severin, Adrian Chebuțiu urma să atragă așa-zisele fonduri europene care, fictiv, au fost prezentate membrilor Consiliului de Administrație în prima întâlnire în care a fost indusă ideea transferului de proprietate.

CITEȘTE ȘI: A transformat tupeul în nesimțire. Cum a fentat uzina să pună mâna pe muzeul de locomotive?

Prin urmare, pentru că s-a ținut doar șmecherii și de prosteală în masă atât a angajaților uzinei, cât și a reșițenilor, UCMR s-a trezit la realitate pe ultima sută de metri și încearcă să își recupereze locomotivele. Tocmai în acest sens există un proces pe rolul instanțelor de judecată. Avocații uzinei vor să le demonstreze judecătorilor faptul că în momentul în care membrii CA și-au dat acordul pentru scoaterea celor 15 locomotive, ce compun Parcul din Triaj, precum și a căii aferente din patrimoniul societății, și donarea lor către Asociația UDR, au avut în vedere susținerea proiectului referitor la renovarea și modernizarea parcului și înființarea unui muzeu al căilor ferate, cu sume atrase din fonduri europene.

Donația acestor bunuri s-a realizat și ținând cont de condiția conform căreia partenerii unui astfel de proiect trebuiau să fie instituții de stat, în cazul de față Primăria Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin.

VEZI ȘI: Pe jumătate închis, îi ardea de șmecherii să pună mâna pe istoria Reșiței!

gif card de energie dacus 1000x100

În procesul-verbal încheiat pe 4 august 2009, se menționează că în cadrul acelei ședințe Consiliul de Administrație al SC UCMR SA, cu unanimitate de voturi, a hotărât: „scoaterea din patrimoniul companiei a exponatelor (15 locomotive) și a căii ferate aferente (…) Bunurile ce fac obiectul donației vor fi incluse în patrimoniul Asociației și vor fi considerate aport în natură în valoare de 2.571.771 lei al UCM Reșița SA.

Apărarea uzinei mai arată faptul că societatea se află în stare de insolvență și își desfășoară activitatea în baza procedurii de reorganizare judiciară, privind procedura insolvenței. Așadar, neexecutarea sarcinii pentru care a fost încheiat contractul de donație ar trebui sancționată cu revocarea acestuia, iar când donația este revocată pentru neîndeplinirea condițiilor în scopul cărora a fost întocmită, bunurile vor reintra în patrimoniul donatorului, libere de orice sarcină și ipotecă.

De la încercarea avocaților de a-i convinge pe judecători că lucrurile stau așa și până la luarea unei decizii în acest sens e cale lungă. Asta mai ales că tranzacția s-a făcut cu acordul celor din uzină.

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!

Muzeul TM

Comments

  1. geo says:

    hotelul de la renk,nu il recuperati???

  2. Ada D. Cruceanu & Octavian Doclin says:

    RESITENII cunosc cine anume este PROPRIETARUL UCM RESITA S.A? Iata
    situatia preluata dupa site-ul oficial al companiei:
    La 23 decembrie 2003 a fost semnat contractul prin care Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiunilor Statului (APAPS) a vândut pachetul de acţiuni pe care îl deţinea la societatea UCM Reşiţa unui consorţiu format din societatea INET AG Elveţia şi Asociaţia Salariaţilor UCM Reşiţa.
    Structura acţionariatului este următoarea:
    INET AG – 96,7890 %
    Asociaţia Salariaţilor UCM Reşiţa – 0,6027 %
    Lista de actionari – Persoane juridice si fizice – 2,6083 %
    No comment!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/