UCMR, devalizată cu complicitatea liderilor de sindicat! Şi nu numai!

Adrian Chebuţiu şi-a făcut de cap cu uzina reşiţeană care dădea de mâncare la mii de familii fără să fie deranjat de cineva. A avut grijă să plătească pentru asta!

Liderii sindicali din UCMR au asistat nepăsători la jaful organizat pus la cale de Adrian Chebuţiu în urma căruia aproape tot patrimoniul uzinei a trecut în proprietatea familiei sale. La fel de tăcuţi au fost şi cei care au prins câte o funcţie în structurile de conducere. La Reşiţa am fost obişnuiţi cu ample manifestări de protest, cu mii de oameni în stradă, săptămâni la rând, atunci când s-a pus problema restructurărilor de personal sau a tăierilor salariale. Nu şi pe timpul manageriatului lui Chebuţiu. Salariile babane, maşinile scumpe şi vizitele în străinătate au înăbuşit spiritul revoluţionar al celor care conduceau altădată protestele din centrul Reşiţei. Iar consecinţele catastrofale se văd astăzi.
Explicaţiile acestora prezentate astăzi drept scuze nu au niciun fel de valoare şi sunt mai degrabă formale. Cei mai mulţi dintre ei susţin că participau doar la partea introductivă a şedinţelor consiliului de administraţie şi că atunci când se luau decizii cu adevărat importante erau scoşi afară de Chebuţiu. Astfel, habar nu aveau de ingineriile managerului ajuns după gratii şi acuzat de o pleiadă de infracţiuni. Problema este că povestea cu statul la uşă a apărut după arestarea lui Adrian Chebuţiu şi nu pe vremea acelor şedinţe la care accesul era interzis. Semnalat la acea vreme, modul de lucru al lui Chebuţiu ar fi deschis, poate, nişte ochi înainte să se aleagă praful. Procurorii DIICOT ştiu foarte bine acest lucru şi nu întâmplător i-au chemat în faţa instanţei, în calitate de martori, printre alţii, pe Dan Nicolae Obădău, Trandafir Ostoia sau Jivomir Tovladiat. Va răspunde întrebărilor judecătorilor şi Cosmin Ursoniu, administratorul special – Director General. Audiaţi vor mai fi Maria Corina Buşea, Mihai Drula, Gheorghe Popa, Sorin Mircea Toader, Alina Nicoleta Petrescu, Daniel Ilie Bobar, Daniela Loredana Borca, Sebastian Ion Cioloş, Adrian Teofil Hopota, Ioan Hoţa, Gheorghe Mutaşcu, Ion Păscuţ Peia, Ştefan Zsembinszki, Gheorghe Străin, Lenuţa Velcelean, Maria Iovănescu, Haralambie Munteanu sau Sorina Maria Paulescu, majoritatea angajaţi la SC Hydro Engineering SA.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro. Revenim cu amănunte despre jaful de la UCMR!

Comments

 1. Mihai says:

  Este rusinos pentru Expressdebanat.ro modul in care prezinta stirile. Daca anumite persoane au avut functii de conducere cu mare responsabilitate ca de exemplu, Chebutiu, Preda, Obadau, Ursoniu, Ostoia, Tovliadat, Toader, Illyes, Hota, Strain, Paulescu, actuala administratoare Pop, celelelate persoane care pur si simplu si-au facut datoria cu brio apar in aceasta lista. Este rusinos faptul ca anumite persoane rauvoitoare informeaza in mod eronat acest ziar online. Pentru prejudiciul adus imaginii persoanelor publicate aici, aceste persoane trebuie sa dea in judecata acest ziar. Inca odata rusine!!!

 2. andy says:

  Devalizarea UCMR a inceput din anul 1990, cand anumiti sefi de sectie, in complicitate cu responsabili de magazii au transportat bunuri UCMR in tarile vecini. Unii din ei au urmat ulterior calea politica (se stie cum) iar cei care nu au putut fi convinsi au avut ulterioir parte de inscenari care i-a eliminat din sistem sau i-a dus la spitale de nebuni. Promovarea pe criterii de nepotism, pe favoruri sexuale si alte practici au scufundat si mai mult aceasta intreprindere. Lovitura de gratie au fost data de acest infractor numit Chebutiu care in niciun caz nu a reprezentat interesele UCMR. Cine a fost in spatele lui nu e greu de ghicit. Asteptam si parerea “onesta” a sindicatelor.

 3. Mary says:

  Este jenant ce afirmi dle Dani. Omul asta dadea de mancare la oameni si tie la fel cand te uitai in gura lui in sala de sport ca ne informai de handbalul resitean. Tu de ce nu l-ai deranjat atunci de ii ciuguleai din palma ?

 4. Podsekalnikov says:

  UCMR a murit. Obisnuiti-va o data cu realitatea asta. Cei responsabili sa speram ca vor plati DAR terminati cu nostalgiile. Daca nu realizam/acceptam ca industria resiteana a murit, a luat-o dracu si nu se incearca inlocuirea ei cu altceva, valea Jiului scrie pe orasul asta!!!!