INEDIT. Premiul pentru cea mai frumoasă fotografie din lume a ajuns la Reșița!

După ce Cascada Bigăr a fost desemnată cea mai frumoasă din lume, în aceste zile pasiunea fotografilor reșițeni, afiliați Asociației Fotoclub Banatul Montan, a fost răsplătită cu o medalie de aur la un salon internațional din Elveția.

Peste 400 de fotografi amatori și profesioniști din întreaga lume au fotografiat cele mai frumoase locuri de pe mapamond pentru a încerca să demonstreze că sunt cei mai buni, însă premiul cel mare a ajuns la Reșița, la fotograful Flavian Savescu, președintele primei asociații de fotografi, înființată recent în Caraș-Severin.

S-a apucat să facă poze cu mulți ani în urmă, în Școala Militară, unde a urmat un curs de fotografie tehnică, dar și-a luat pasiunea în serios acum 2 ani. De atunci, a participat la 25 de saloane în țară și străinătate, care i-au adus 2 mențiuni și acum, cu fotografia realizată la Cascada Bigăr, medalia de aur, la Salonul Internațional de Fotografie din Elveția.

„Au participat peste 400 de fotografi amatori și profesioniști din întreaga lume, dar au ales fotografia mea pentru medalia de aur, iar faptul că am fost răsplătit cu ea mă ajută să particip în continuare și la alte saloane, să evoluez ca fotograf (…) Dacă stau să mă gândesc nu sunt profesionist, sunt fotograf amator, a declarat Flavian Savescu pentru Express de Banat.

Secretul specialei poze a fost, printre altele, sutele de încercări mai puțin perfecte. În cele din urmă însă, inspirația s-a sincronizat perfect cu natura, astfel că a ieșit o poză de talie mondială, în ciuda modestiei afișate de Savescu.

„Anul trecut am realizat fotografia, am făcut multe poze acolo, dar am prins puțin curent și se văd altfel apa, spuma … Toate se rotesc prin curenți! Tehnica e puțin deosebită, nu poți să o faci pur și simplu. Fac multe fotografii, din diverse unghiuri și le editez pe cele sugestive. Am făcut sute de poze să o aleg pe cea ideală. Am diverse variante în funcție de momentul din zi și de calitatea luminii”, a precizat fotograful.

Tot cu o fotografie a celebrei cascade, Flavian Savescu a obținut și Premiul I la București, la categoria natură și diversitate și Marele premiu al Salonului Național de Fotografie Turistică.

În plus față de peisaje, foto jurnalismul, fotografia de călătorie, cea alb/negru, de sport sau cu oameni sunt în galeriile speciale ale fotografului.

Comments

 1. LuxPhotoFuchs says:

  Cascada Bigăr este printre cele 8 cascade ce se caracterizează prin UNICITATEA ei de a fi plasată exact pe paralela 45 şi prin modul de prelegere a apei pe ciuperca de muşchi. Este pe locul 1 într-un clasament în care se află şi un…restaurant din Filipine cu cascadă! Exagerarea cu “Cea mai frumoasă din lume” a fost preluată de nişte analfabeţi de la alţi analfabeţi. Oare cum sunt cascadele Niagara, Victoria sau Iguazu? Este idioţenia ca şi oţelul “made în Reşiţa” din care ar fi fost făcut Turnul Eiffel!

 2. LuxPhotoFuchs says:

  CEA MAI FRUMOASĂ FOTOGRAFIE DIN LUME LA REŞIŢA?????? Mor de râs şi…revoltă împotriva acestei enorme minciuni! E una mai faină decât aia cu cascada, cea cu Oana Bejinariu!!!!!!! La soare te poţi uita dar la ea ba!

 3. Ada D. Cruceanu & Octavian Doclin says:

  Felicitari Domnului Savescu! Este o fotografie de exceptie, care imbina exigentele fotografiei documentare cu cele ale fotografiei artistice, fara compromisuri de pozitionare a aparatului sau alte trucuri tehnice.

 4. Dabija says:

  Domnu’ Fuchs te roade invidia ?

  La saloanele internationale de fotografie premiile sunt “pe bune” nu sunt aranjate cu plicu’ in spatele portii de catre fotografi … asa ca “ciocu mic si joc de glezne”.

 5. LuxPhotoFuchs says:

  Istrati Voda Dabija un nebun, mare iubitor de poloboace cu Cotnari! Dacă nu eşti tu acela înseamnă că eşti un laş ordinar pentru care minciuna este mai presus decât tâlhăria. Doamnă Ada şi Domnule Doclin mă alături felicitărilor adresate domnului Săvescu, dar pe lângă laudele binemeritate din articol sunt scârbit de exagerările din titlu şi text! Ca fotograf amator, fiind la bază inginer, n-am făcut decât să reflectez realitatea nedantelând imaginile cu exagerări ordinare. Q.E.D.!