Un nou focar de coronavirus, depistat la Spitalul Județean din Timișoara

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș anunță că un focar de coronavirus a fost închis, dar a fost descoperit altul, la Spitalul Județean. Astfel, în total sunt monitorizate tot 16 focare.

Conform autorităților, nouă persoane din cadrul Secției de Urologie a Spitalului Județean au fost depistate pozitiv.

Este cel de-al treilea focar cu care reprezentanții unității sanitare s-au confruntat în ultima perioadă.

leader board 728 x 90 px

La începutul lunii august a existat o situație similară după ce în jur de de 20 de pacienți și asistente, de la Clinica de Chirurgie Vasculară, au contactat SARS-CoV-2.

Conform datelor raportate în 15 octombrie, în cel mai mare spital din vestul țării au fost identificate alte 10 îmbolnăviri în rândul cadrelor medicale din Secția de Politraumatologie. Ulterior au mai fost depistate nouă persoane, iar totalul a ajuns la 19.

CITEȘTE ȘI: Record la nivel național: Peste 5.300 de noi îmbolnăviri. O nouă zi cu multe cazuri, depistate în Timiș

În total, sub supraveghere se află 16 focare de COVID-19, deoarece unul, descoperit la o firmă din Timișoara a fost stins.

Pe listă au mai rămas: Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Timișoara (8 cazuri), Penitenciarul Timișoara (136 de cazuri), Universitatea de Vest (5 cazuri), Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice din Buziaș, cu 14 cazuri pozitive, Spitalul de Psihiatrie Jebel (19 cazuri), SCM Timișoara (11 persoane), Centrul de Recuperare din Găvojdia (117 cazuri), Centru de Îngrijiri pentru Persoane Vârstnice din Bacova (9 cazuri), OncoHelp Timișoara (39 de cazuri), Club Sportiv Ghiroda (10 cazuri), Centrul de Plasament pentru Copiii cu Dizabilități Recaș (4 cazuri) și Centrul pentru Persoane Vârstnice din Bacova (18 cazuri), Creșa nr.2 Cosânziana din Timișoara (3 cazuri) și Centrul pentru Persoane cu Handicap Ciacova (9 cazuri).

În ultimele 24 de ore au fost finalizate 87 de anchete epidemiologice, iar în curs de desfășurare mai sunt 231.

CITEȘTE ȘI: Lista localităților din Timiș în funcție de coeficientul infectărilor. Unde a fost depășit indicele de 3/1.000 de locuitori?