De 15 ani în Timișoara. Cum s-a transformat o zonă industrială în cel mai mare centru comercial din vestul țării?

picnic iulius1000x100

În urmă cu 15 ani, Iulius inaugura primul mall din vestul țării la Timișoara, care acum se află în mijlocul unui centru extins care leagă comunitatea timișoreană de activități recreative, shopping și business. Iulius are realizări notabile în orașul de pe Bega în ceea ce privește forța de muncă și economia locală.

„Pe 22 octombrie am marcat 15 ani de prezență în Timișoara. Îmi amintesc și acum emoția inaugurării, surprinderea de pe fețele oamenilor, mândria de a fi parte dintr-o premieră. Știam că Iulius Mall va fi apreciat, iar timpul ne-a demonstrat că este mai mult decât atât, este un brand care se identifică cu noțiunea de shopping și petrecere a timpului liber, un nume care înglobează întocmai acele experiențe care ne fac fericiți și care ne aduc împreună. 8.000 de angajați lucrează în Iulius Town, peste 16 milioane de persoane ne vizitează anual, zeci de mii de oameni își petrec weekendul în parc. Acestea sunt cifrele care ne bucură și ne impulsionează. Acestea sunt cifrele care dau viață proiectului. Iulius Town s-a armonizat atât de ușor și natural cu orașul încât, uneori, e greu să-ți amintești cum era înainte”, spune Anuța Pop, director general Iulius Mall Timișoara.

Iulius Mall a revitalizat urban o zonă cu un caracter industrial într-un lifestyle center occidental printr-o investiție ce depășește 442 de milioane de euro. În 2005, Iulius Mall Timișoara avea o suprafață de 31.000 mp, iar în 2009 a fost extins până la 73.000 mp. În prezent, suprafața deținută depășește 120.000 mp, de patru ori mai mare decât cea inițială.

leader board 728 x 90 px

Realizările în cifre ale celui mai mare centru comercial din vestul țării

Iulius Town are cea mai mare suprafață de shopping din afara Capitalei, de 120.000 mp, în care expun peste 450 de magazine cu concepte europene, o diversitate de cafenele, restaurante tematice, concepte cinema în premieră regională, cel mai mare fitness center din țară, centrul de evenimente premium și trei clădiri de birouri clasa A operaționale, cu o suprafață de 50.000 mp, cu 30 companii și peste 5.000 de persoane

Iulius a contribuit cu 38 milioane de euro la economia locală, 13 milioane pentru investiți în modernizarea străzilor din proximitate, pasajul auto subteran care traversează proiectul și o clădire de utilitate publică, lucrări care au fost donate municipalității.

Iulius a investit 40,7 milioane de euro pentru peste 4.000 de locuri de parcare supraetajate şi subterane și 800 de spații pentru parcarea bicicletelor.

Pe sectorul verde, Iulius Gardens este cel mai actual proiect, care promovează natura în mijlocul orașului. Iulius Gardens este gândit și ca  loc pentru evenimente culturale din oraș.

De asemenea, timișorenii și Iulius Town dețin un record mondial în Cartea Recordurilor pentru cele mai multe lumini LED aprinse simultan.