Pompierii timișeni, alertați de dispecer în 2 secunde. Aplicația cu care vor fi dotați

Administrația județeană intenționează să achiziționeze o aplicație securizată pentru alertarea forțelor de intervenție de către dispeceratul ISU Timiș, în timpul preluării apelului 112. Investiția se ridică la aproximativ 250.000 de lei.

Proiectul este unul pilot și își propune să reducă timpii în care forțele de intervenție răspund la apeluri. Sistemul va fi introdus la nivelul celor șapte subunități ale ISU din Timiș. Ulterior ar putea fi implementat până la nivelul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din întreg județul.

Proiectul a fost gândit de vechea administrație, împreună cu cei de la ISU, dar eu nu am venit la Consiliu să distrug ceea ce au făcut bun predecesorii mei, ci să construiesc. Am venit să construiesc proiecte benefice pentru timișeni, cu impact pozitiv pentru comunitatea noastră”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

leader board 728 x 90 px

Aplicația va permite, printre altele, adăugarea de incidente, cu adresă și coordonate GPS, informații despre incident și numărul de telefon al celui care l-a semnalat. Sistemul va permite alertarea echipajelor disponibile prin notificări de tip push. Prin intermediul aplicației, pompierii vor fi notificați în cel mult două secunde de la trimiterea alertării de către dispecer.

Aplicația se află în licitație publică, iar cei interesați pot depune oferte până în 3 noiembrie. Sistemul, odată funcțional, va fi dat cu titlu gratuit celor de la ISU Timiș.