Robu nu a mai călcat pe la sediul PNL Timiș după ce a pierdut alegerile. Cine sunt „oamenii întunericului”?

Demisionar din fruntea PNL Timiș la puțin timp după pierderea alegerilor, Nicolae Robu a dezvăluit faptul că nu a mai trecut pe la sediul de partid după momentul 27 septembrie din cauza celor care l-ar fi trădat. Pe aceștia din urmă el îi numește „ticăloși care au profitat de infantilismul meu”.

Nicolae Robu se pregătește pentru momentul în care îi va preda ștafeta lui Dominic Fritz la Primăria Timișoara. El spune că va continua să țină legătura cu cetățenii orașului, însă pe pagina sa de Facebook, nu prin aparițiile la sediul filialei, pe care a condus-o până după locale.

„(…) Eram luat în bășcălie (n.r. când comunica pe pagina de Facebook). Am circa 60 de mii de likeri pe pagina mea publică și sigur că o parte dintre ei doresc să fie în contact cu mine. La partid eu nu mai am nicio treabă, nici n-am mai călcat pe acolo pentru că îți lasă un gust amar să vezi de ce trădări poți avea parte. Asta nu înseamnă că din cauza asta am pierdut alegerile. Dar momentele astea îți devoalează cu cine ai de-a face, cine îți este în preajmă. Foarte bine. Mulțumesc cerului că mi-a prilejuit să văd foarte multe lucruri pe care, în naivitatea mea, în idealismul meu, în credulitatea mea… Pentru că asta este, am o doză de infantilism și mulți ticăloși au profitat de acest infantilism de-al meu. Pentru că eu nu îmi pot măcar imagina ticăloșia, darămite să o detectez și să o contracarez. Am contracarat-o totuși, dar eu cu pieptul deschis și alții lovind din toate direcțiile cât au putut de subtil, oameni ai întunericului fiind.”, a spus Nicolae Robu în conferința susținută la sediul primăriei.

Ca să explice de ce unele promisiuni pe care le-a făcut timișorenilor nu au putut fi concretizate sau s-au realizat mai târziu decât era preconizat, Robu a încercat o comparație cu marii fotbaliști ai lumii.

„Nu s-a văzut decât ce n-am făcut. E ca și cum în a-i judeca pe fotbaliști am lua numai ratările lor la penalty-uri. Cei mai mari ratangii de penalty-uri din ultimii 20 de ani sunt Cristiano Ronaldo și Messi. (…) Păi îi privim, îi catalogăm, îi apreciem după ce nu le-a ieșit? Pentru că nimănui nu-i iese totul. (…) Eu am fost cinstit întotdeauna, nu am făcut nici cea mai mică mârșăvie, dar viața răsplătește pe fiecare după cum merită. Mulți au fost așezați acolo unde le-a fost locul cuvenit abia post mortem. (…) Sunt fericit indiferent de câte nedreptăți a trebuit să suport și cât a trebuit să plătesc ca să am această fericire.”, a conchis Robu.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Robu, într-un moment de sinceritate: „Nu pot să fiu un om sec. Nu s-a întâmplat nicio nenorocire. Pentru mine a fost surprinzător să pierd la diferență mare”