Percheziții cu surprize! Polițiștii au căutat hoții de lemne și au găsit o mini-grădină zoologică cu lupi, căprioare și mistreți la un canton silvic

Lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, din cadrul serviciilor arme și investigarea criminalității economice, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget, au desfășurat șapte percheziții pe raza Ocoalelor Silvice Lugoj și Făget, pe linia tăierii ilegale și recoltării de material lemnos.

Vizați au fost mai mulți lucrători forestieri, de la trei cantoane aflate pe raza comunei Ohaba Lungă, care obțineau material lemnos din parchetele pe care le aveau în gestiune, marcând copacii cu marcă falsă. După ce erau tăiați, arborii erau vânduți, banii revenindu-le pădurarilor. Aceștia sunt acuzaţi şi de completarea în fals a unor avize de însoțire a lemnului recoltat pentru a asigura presupusa legalitate a transportului.

leader board 728 x 90 px

Lemnele găsite nu au fost o surpriză pentru anchetatori, aceștia având indicii clare în acest sens. Surpriza a fost însă descoperirea mai multor animale sălbatice ținute captive la unul dintre cantoanele silvice. Printre acestea se număra un lup, căpriori și căprioare, dar și mai mulți purcei de mistreți. Cei care se fac vinovați de această infracțiune riscă pedeapsa cu închisoarea.

Polițiștii au mai confiscat și peste 700 de litri de țuică și mai multe cartușe de la un pădurar care nu deținea permis de port armă.