Numărul elevilor și profesorilor din Timiș internați cu Covid-19, în creștere. Raportul după scenariul roșu

Numărul elevilor diagnosticați și internați în spital cu Covid-19 a crescut de la 51 la 87 în Timiș, față de săptămâna trecută. De asemenea, numărul profesorilor declarați infectați a crescut de la 33 la 54 în săptămâna în care a fost instituit scenariul roșu în județ.

În carantină se află aproape 900 de elevi, cu 200 în plus față de săptămâna anterioară și 245 profesori care predau în regim online. De asemenea, 18 angajați care lucrează în instituțiile școlare sunt internați cu Covid-19 în Timiș, iar alți 17 angajați sunt în carantină. 

În prezent, 27 de unități școlare sunt încadrate în scenariul roșu din cauza infectărilor cu Covid-19 și alte 196 de unități sunt în scenariul roșu din perspectiva incidenței mari de infectări la mia de locuitori în județul Timiș.

leader board 728 x 90 px

148 de unități de învățământ își desfășoară activitatea în scenariul galben, care, conform datelor transmise de autorități, înseamnă participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a și revenirea prin rotație la o săptămână sau două a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu. Totuși, 220 unități din județ își desfășoară activitatea față în față, în condiții de siguranță.

Criteriul după care unitățile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare se stabilește în funcție de numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile, raportat la mia de locuitori.

„Mai îngrijorătoare sunt cazurile unităților din mediul rural care intră în scenariul roșu. Sunt părinți care lucrează în zona economică și, prin urmare, pot apărea focare, iar elevii transmit ușor. Ne așteptăm ca mai multe unități să treacă în scenariul roșu. Sperăm să ne revenim, deși nu e deloc îmbucurător ceea ce se întâmplă”, a transmis Marin Popescu, inspectorul școlar general.

CITEȘTE ȘI: Masca de protecție, obligatorie peste tot în Timiș. Noile scenarii în care sunt încadrate unități de învățământ din județ