Două spitale din Timiș, pe lista focarelor de coronavirus

Spitalul Județean din Timișoara și Spitalul de Psihiatrie din Jebel au fost incluse pe lista focarelor de coronavirus, după ce au fost depistate cu infecție mai multe cadre medicale, pacienți și personal auxiliar. Alte 11 focare sunt monitorizate de autorități.

Este cel de-al doilea focar descoperit la Spitalul Județean din Timișoara. La începutul lunii august a existat o situație similară după ce în jur de de 20 de pacienți și asistente, de la Clinica de Chirurgie Vasculară, au contactat SARS-CoV-2. Conform datelor raportate astăzi, în cel mai mare spital din vestul țării au fost identificate alte 10 îmbolnăviri, dar este vorba doar despre cadre medicale.

La Spitalul de Psihiatrie Jebel doi pacienți și șase persoane din echipa personalului auxiliar au fost depistate cu infecție.

leader board 728 x 90 px

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Timiș supraveghează încă 11 focare descoperite la: o firmă din Sânnicolau Mare (83 de cazuri), Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Timișoara (7 cazuri), Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” (15 cazuri), o firmă din Ghiroda (6 cazuri), o firmă din Timișoara (34 de cazuri), o firmă de construcții din Lugoj (42 de cazuri), o firmă din Dumbrăvița (21 de cazuri), un ONG din Timișoara – Salvați Copiii (5 cazuri) și Universitatea de Vest (5 cazuri) și un centru rezidențial pentru persoane vârstnice din Buziaș, cu cinci cazuri pozitive, dar și la Penitenciarul din Timișoara unde, în total, sunt 58 de cazuri de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost finalizate 98 de anchete epidemiologice, iar în curs de desfășurare sunt 77.