Un milion de euro pentru ruinele din centrul Caransebeșului. Proiectul futurist a primit finanțare!

Unul dintre cele mai interesante proiecte care va fi implementat în municipiul Caransebeș va uni istoria cu noutatea. Contractul de finanțare pentru punerea în valoare a ruinelor din centrul orașului a fost semnat astăzi, la ADR Vest, de primarul Felix Borcean.

4,6 milioane de lei au fost direcționați astăzi spre proiectul „Reintegrare funcțională prin amenajarea și conservarea ruinelor – Biserica Medievală de secol al XIII-XIV-lea”, prin semnarea contractului cu Agenția de Dezvoltare Regională Vest.

„Am semnat astăzi la ADR contractul de finanțare pentru proiectul privind protejarea și evidențierea ruinelor din centrul orașului”, explică primarul Felix Borcean pentru Express de Banat.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

CITEȘTE ȘI: Finanţare europeană pentru ruinele medievale din centrul Caransebeșului. Proiect municipal de 1 milion de euro

Pregătirea documentației a început în urma cu un an, iar fondurile au fost accesate prin Programul SUERD (Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării). Evaluarea documentației s-a făcut la Alba Iulia. Termenul de implementare este de un an, cu posibilitatea de prelungire cu încă jumătate de an. „Cam în campania de anul viitor ar trebui să fie gata. Va avea un impact peisagistic, pentru că este un proiect futurist. Se va amenaja un acoperiș triunghiular, cu alei suspendate de lemn și puncte de observație”, ne-a specificat primarul Caransebeșului.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/