Va veni un moment în care Luminița Jivan va deveni mai înțeleaptă și va fi stânjenită de propriile declarații!

banner publicitar

Ion Mocioalcă, secretarul general al Pro România, îi ține o adevărată lecție liderului PSD Caraș-Severin după cuvintele extrem de dure pe care Luminița Jivan i le-a adresat în spațiul public.

Este de-a dreptul aberant să lecturez că secretarul general al PRO România încearcă, brusc și dintr-odată, într-o lipsă aspră de inspirație politică, să spună că a fost motorul proiectelor PNDL pentru localitățile Caraș-Severinului! Cum să îți aloci meritele altuia, atunci când știi cât «de mult» te-ai obosit să te angajezi în dezvoltarea județului? Dovadă îți stau cei aproape 20 de ani «încununați» de mandate parlamentare în care din funcția de deputat se văd cu ochiul liber marile proiecte pentru județ puse în operă de domnul secretar general. Mitomania unora dintre pro-politicieni a ajuns pe culmile gloriei. Pe 26 mai, «Feriți-vă de măgăruși, purceluși și papagali, specii care s-au înmulțit îngrijorător în aceste săptămâni!», a scris Luminița Jivan pe pagina sa de socializare despre fostul ei șef de partid.

După ceva mai mult de 25 de ani de PSD și aproape cinci mandate de deputat, Mocioalcă a refuzat să folosească vorbe la fel de tăioase și a preferat să-I transmit Luminiței Jivan trei masaje, care, în fapt, sunt sfaturile unui parlamentar cu experiență pentru un tânăr președinte de filială județeană. „Eu știu ce înseamnă să fii în opoziție, din acest motiv asumându-mi din nou această condiție. Pentru că eu știu tot ceea ce s-a întâmplat în perioada 2005-2012. Aveați alte preocupări în acea perioadă și, trebuie să recunosc, făceați o cafea destul de bună. Din respect pentru oamenii din PSD care au traversat acea perioadă și care au ales să rămână în acest partid, vă sugerez să fiți mai reținută când faceți asemenea afirmații pentru că altfel va veni un moment în care veți deveni mai înțeleaptă și veți fi stânjenită de propriile declarații”, e primul mesaj transmis de Mocioalcă șefei PSD.

Legat de proiectele din Caraș-Severin și de meritele pe care le-au avut în reușita lor Luminița Jivan și Ion Mocioalcă, acesta din urmă i-a replicat social-democratei: „Dacă puteți afirma că nu s-a întâmplat nimic, timp de 20 de ani, până la numirea dumneavoastră în funcția politică pe care o dețineți, înseamnă că ați înțeles destul de puțin din ceea ce s-a întâmplat în această perioadă. Vă doresc, de asemenea, să dobândiți înțelepciunea de a înțelege că pentru a câștiga într-o campanie electorală nu este nevoie să negați toată istoria anterioară a partidului din care faceți parte, ci doar să construiți atunci când aveți la dispoziție mijloacele necesare. Așa este corect, ca atunci când te înscrii într-un partid cu o istorie să ți-o asumi, împreună cu toate privilegiile. Și înțelept, pentru că altfel istoria se răzbună”.

În încheierea intervenției sale, Mocioalcă îi transmite Luminiței Jivan un set de recomandări care să-i asigure o perspectivă frumoasă pe scena politică: „Vă doresc mult succes și o carieră lungă în politică. Așa veți înțelege că trebuie să aveți respect pentru oameni care au trăit perioade de istorie pe care nici măcar nu vă străduiți în acest moment să le înțelegeți. Așa veți avea suficient timp să traversați și perioade de opoziție (nu vă doresc perioade de opoziție atât de negre încât să vă pară rău de tot ce ați afirmat vreodată despre adversarii politici) ca să vă dați seama cum este să te lupți pentru fiecare vot în condițiile în care partidul așteaptă asta de la tine pentru a depăși starea în care se află și nu ești în postura în care primești cadou o organizație județeană când propriul partid este la guvernare”.