Vizită oficială în Franța! Lugojul aniversează 25 de ani de la înfrățirea cu orașul Orleans

O delegație reprezentând municipiul Lugoj se află până joi, 9 mai, la Orléans, în Franța, oraș înfrățit cu municipiul Lugoj, pentru a marca aniversarea a 25 de ani de parteneriat între cele două municipalități.

Delegația este condusă de Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj, care este însoțit de Liviu Savescu, șef Birou Management Proiecte și Programe și Aurel Jurubiță, inspector în cadrul Biroului Management Proiecte și Programe.

Pentru cele două municipalități, ziua de 7 mai are o semnificație deosebită, la această dată în urmă cu 25 de ani, în 1994, la Orléans s-a semnat protocolul de parteneriat dintre ele, acest eveniment constituind primul pas în relația care s-a desfășurat pe parcursul unui sfert de veac.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Dacă în primii ani ai relației de înfrățire activitățile s-au desfășurat cu preponderență pe plan social și s-au materializat prin ajutoarele primite de școlile din Lugoj, treptat a crescut ponderea relațiilor bilaterale pe plan cultural, lingvistic și educațional. O contribuție hotărâtoare la dezvoltarea și consolidarea relațiilor bilaterale a avut-o Asociația de Prietenie „Orléans – Lugoj”, ai cărei membri au depus numeroase eforturi pentru a ajuta Lugojul.

Pe parcursul zilei de 7 mai se vor desfășura activități dedicate aniversării a 25 de ani de parteneriat. Va avea loc primirea oficială a delegației lugojene, în timpul căreia primarul Olivier Carre şi primarul Francisc Boldea vor discuta relația dintre cele două orașe. Delegația lugojeană urmează să ia parte și la festivitățile prilejuite de cel mai important eveniment din viața orașului francez: „Sărbătoarea Jeanne d’Arc” – 2019.

banner 970 x 250