Timișul, în top 3 ca punct de atracție pentru turiștii străini! Caraș-Severinul, în coada clasamentului

Județul Timiș este pe podiumul național ca punct de atracție pentru turiștii străini! La polul opus, deci codaș în clasament, Caraș-Severinul. Așa arată ultimele date statistice, referitoare la primul trimestru din acest an, despre numărul de sosiri de turiști în cele două județe din Banat.

În primul trimestru al acestui an, în județul Timiș s-au înregistrat aproape 81 de mii de sosiri. Conform Institului Național de Statistică, aproximativ 30% din total îl reprezintă turiștii străini. Acest fapt clasează Timișul pe locul al III-lea în topul sosirilor vizitatorilor din afara țării, la nivel național. La polul opus, Caraș-Severinul ocupă o poziție rușinoasă în clasament, locul 35, cu doar 725 de turiști străini în primul trimestru din 2019. Așadar, din cele 39,6 mii de sosiri, doar 1,9% sunt vizitatorii externi care aleg ca punct de atracție regiunea Banatului Montan.

Discrepanța dintre județe este asemănătoare și în ceea ce privește înnoptările în unitățile turistice. În Timiș, dintr-un număr total de aproximativ 187 de mii, peste 30% (61 de mii) reprezintă înnoptări ale vizitatorilor străini. Situația în privința județului Caraș-Severin arată că în primul trimescu s-au înregistrat doar 1700 de înnoptări ale turiștilor străini, dintr-un total de 105 mii de nopți petrecute în această zonă de către turiști.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

În ceea ce privește numărul de sosiri în țară ale românilor, cele două județe din Banat se află în top 20 la nivel național: Timișul, pe locul 10, iar Caraș-Severinul, pe 15. Aproximativ 70% din totalul de circa 58 de mii de sosiri în Timiș reprezintă venirea românilor, procentaj care în Caraș-Severin se ridică la 98% din totalul de 39 de mii de sosiri.

La nivel național, în luna martie, s-a înregistrat o creștere la sosirile vizitatorilor străini cu 2,8% față de anul trecut, iar la plecările în străinătate ale vizitatorilor români, o creștere cu 7,3%. Bucureștiul, Brașovul și Prahova au înregistrat cel mai mare total al sosirilor în țară.

untitled design set 970x90 px