Cauți forță de muncă din Asia? CCIA Timiș organizează un eveniment la care participă și reprezentanți din Ministerul Muncii

1000x100 resita 02

Lipsa forței de muncă devine o problemă pe care o resimt tot mai mult firmele din județul Timiș, al doilea ca număr de șomeri la nivel național, după București și Ilfov. În sprijinul companiilor care au nevoie de angajați, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează un eveniment alături de Centrul Bilateral de afaceri România-Vietnam, la care va participa și un secretar de stat din Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Nicea Mergeani.

Evenimentul va avea loc miercuri, 15 mai, la Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri Timișoara, între orele 10-12. Celor prezenți le vor fi  prezentate serviciile oferite de firma specializată în recrutarea de forță de muncă din Asia de Sud-Est, care oferă soluții complete privind importul de forță de muncă din Vietnam și Sri Lanka – World Wide Work Company. Participanții vor fi informați despre oportunitățile privind procesul de recrutare, organizarea selecției, întocmirea documentației, obținerea avizului de muncă și alte formalități specifice care vizează aducerea în țară a lucrătorilor din Vietnam, respectiv Sri Lanka, pentru aducerea acestora în țară, cât și obținerea tuturor avizele legale pentru a munci în România.

Practic, cei de la World Wide Work asigură muncitori pentru domeniul construcțiilor (zidar, tencuitor, zugrav, instalator, sudor, dulgher, electrician, maistru, fierar betonist, lucrător în construcţii), cel hotelier și ospitalitate (recepţioner, ospătar, personal curăţenie, bucătar, cameristă), pentru diverse servicii (paznic, cosmetician, bonă, şofer, mecanic), dar și pentru munca în industrie sau comerț (muncitor calificat, semi-calificat, necalificat).

publicitate tmc 640

Pe lângă secretarul de stat Nicea Mergeani vor participa inspectorul-șef de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, Pavel Kașai, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței Muncă, Simona Potîng, dar și comisarul-șef de la Serviciul pentru Imigrări al județului Timiș, Adriana Mitroi.

publicitate Timisoara banner maxagro