Luna mai, plină de spectacole pe toate gusturile la Teatrul Național din Timișoara. „De ce iubim femeile”, pusă din nou în scenă

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Finalul de stagiune teatrală se anunță foarte interesant în capitala Banatului. Teatrul Național Timișoara a pregătit pentru sălile sale spectacole pe toate gusturile pentru luna mai, de la piese pentru cei mici, până la musicaluri sau piese care provoacă spectatorul la teme de meditație. Nu vor lipsi nici spectacolele de succes, precum „De ce iubim femeile”, după cartea celebră a lui Mircea Cărtărescu, sau „Rambuku”, spectacol premiat la Gala UNITER.

De altfel, primul sfârșit de săptămână al ultimei luni de primăvară a adus deja spectacole interesante, precum „inCREDibil” de la Sala 2 și „Pe mâine”, la studioul Uțu Strugari. Săptămâna aceasta, zilele de marți și de miercuri aduc în scenă piese care să îi rupă pe timișoreni din cotidianul zilelor lucrătoare. Marți, de la ora 19, are loc spectacolul „De ce iubim femeile”, iar miercuri, urmează piesa „Cloaca”, o piesă despre ițele complicate ale prieteniei.

Ziua Europei, 9 mai, va fi marcată cum se cuvine, cu un spectacol la Sala 2, tot cu începere la ora 19. „Rambuku”, câștigător al premiului UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului, este un eseu teatral profund, potrivit pentru o zi plină de evenimente culturale în Timișoara.

Pentru sfârșitul de săptămână, urmează spectacole pentru cei mici. Astfel, vineri, 10 mai, de la ora 11, la Sala mare a TNT va fi pusă în scenă „Cenușăreasa”. duminică de la ora 19, tot pentru copii, se pune în scenă musicalul „Disney: Beauty and the Beast” (Frumoasa și bestia). Miercuri, 22 mai, de la ora 11, va urma piesa „Pinocchio”.

Pentru romantici, Anna Karenina. În 29 mai, vine „Canicula”

promovare banner maxagro

În 14 mai, urmează spectacolul „Aeroport”, iar vineri, tot de la ora 19, la Sala 2 va fi jucată comedia „Billy Mincinosul”. Sâmbătă, 18 mai, de la ora 18, romanticii sunt invitația la Sala mare, pentru „Anna Karenina”. O altă piesă celebră va fi montată joi, 23 mai, la Studioul Uțu Strugari. Este vorba despre „M-am hotărât să devin prost”. La sala 2, vineri, 24 mai, urmează „Piața Roosevelt”.

Finalul lunii va fi cu adevărat incendiar. În 29 mai, în scenă se pune piesa „Canicula”, iar în 30, urmează mereu actuala „O scrisoare pierdută”. Vineri, 31 mai, la Sala 2, de la ora 19, va începe comedia „Cele trei grații”.

Biletele se găsesc la agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic, telefon 0256201117), al căror orar de funcționare este de marți până duminică, între orele 11 și 19. De asemenea, informații despre spectacole, achiziționare de bilete online și rezervări se pot obține pe site-ul Teatrului Național, www.tntimisoara.com. Copiii, elevii și studenții beneficiază de o reducere de 75% din prețul întreg al biletelor, în timp ce pensionarii și grupurile de minim 15 persoane pot achiziționa bilete cu o reducere de 50%.

Sursă foto: Adrian Pîclișan/ TNTm

publicitate tmc 640