În campanie electorală, primarul Timișoarei face sondaje electorale pe pagina sa de Facebook. Ce contracandidați crede că are la primărie

Nicolae Robu este un mare amator de sondaje, pe care le face pe deja celebra sa pagină de Facebook, pe care este neobosit de activ. Edilul Timișoarei a postat un astfel de sondaj și sâmbătă, despre percepția asupra politicienilor și partidelor politice. Interesant este că Robu e deja interesat și de alegerile locale programate anul viitor.

Deși luna aceasta vor avea loc alegerile europarlamentare, ordinea celor cinci întrebări trădează, de fapt, că Robu se gândește mai degrabă la alegerile locale, la care va candida pentru un al treilea mandat de primar. Prima întrebare se referă la părerea respodenților despre cei 7 ani de activitate ca primar, care poate fi evaluată ca „foarte bună”, „bună”, „slabă” sau „foarte slabă”. Variantele de răspuns la a doua întrebare, „Dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri locale, cu ce candidat ați vota la funcția de Primar?”, sunt chiar interesante. Robu întreabă dacă oamenii l-ar vota pe el, candidatul PSD sau candidatul USR+Plus, și cam atât! Celelalte opțiuni sunt „N-am drept de vot în Timișoara la locale” sau „Nu m-aș prezenta la vot”.

La Consiliul Local, Robu întreabă și de celelalte partide

A treia întrebare a sondajului se referă la votul pentru Consiliul Local Timișoara. Aici, Robu întreabă dacă fanii săi ar vota cu ALDE, PLUS, PMP, PNL, PRO România, PSD, UDMR sau USR, și îi omite doar pe cei de la UNPR dintre variantele existente. Aceleași partide se regăsesc și la votul pentru europarlamentare, cu mențiunea că acolo USR și PLUS apar în coaliția existentă, ca opțiuni de vot.

De asemenea, Robu întreabă în ce politicieni au încredere fanii paginii sale de Facebook. Opțiunile de vot sunt Ecaterina Andronescu, Crin Antonescu, Dan Barna, Rareș Bogdan, Dacian Cioloș, Liviu Dragnea, Gabriela Firea, Alina Gorghiu, Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Victor Ponta, Nicolae Robu și Călin Popescu-Tăriceanu.

banner 970 x 250