Un gard, singura investiție „germană” în școlile din Timișoara. Fostul primar: „Tot ce raportează primăria ca realizări sunt făcute de administrația Robu”

gard scoala
mbmr 1000x100

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, a identificat 15 proiecte de investiții ale administrației locale în școlile, grădinițele și creșele din oraș. Dintre acestea, spune Robu, unul singur a fost gândit de actualul primar, Dominic Fritz, restul fiind în diverse stadii de implementare, însă începute în administrația Robu. 

Nicolae Robu spune că a cerut actualei administrației să facă publică lista proiectelor de investiții în educație inițiate în primul an de mandat. Cum nu a primit niciun răspuns, Nicolae Robu a întocmit o listă cu 15 proiecte de investiții în educație.

Robu amintește, printre acestea, de lucrările de reabilitare termică a fațadelor Grădiniței PP27, de la Școala Generală nr. 2, Generală 24, de reabilitarea fațadei și șarpantei de la Colegiul I.C. Brătianu din Piața Huniade sau de construcția sălii de sport de la Generală 25. La această ultimă școală amintită au fost demarate, în mandatul său, spune Nicolae Robu, mansardarea pe fonduri PNDL sau reabilitarea termică, ambele proiecte aflate în blocaj.

Celelalte lucrări începute de administrația Robu sunt: reabilitarea internatului de la Liceul Henri Coandă, noul campus școlar pentru Liceul Lenau, reabilitarea fațadei Liceului Lenau, clădirea principală de pe strada Gheorghe Lazăr, reabilitare Colegiului de Vest, a Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu, extinderea Grădiniței PP33 și construirea unei noi creșe în zona I.I. Ionescu de la Brad.

gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Muzeul TM

„Tot ceea ce raportează ca realizări în domeniu, de fapt în toate domeniile, sunt lucruri făcute de administrația Robu, eventual cu mici adăugiri făcute de administrația Fritz. Progresele peste tot sunt minimale, după cum este arhicunoscut. Un al 15-lea obiectiv – reparație gard teren de sport la Școala Generală nr.16. Această lucrare 100% aparține administrației Fritz. Este singura în această postură. Asta da viziune germană! Repararea unui gard în jurul unui teren de sport într-un an de zile. Acesta este proiectul cu care a venit domnul Fritz pentru infrastructura școlilor timișorene. Pur și simplu este o bătaie de joc la adresa noastră.”, a spus fostul primar Nicolae Robu.

Reprezentanții Primăriei Timișoara spun că nu comentează afirmațiile fostului primar.

La începutul noului an școlar, Dominic Fritz a notat că primăria a alocat, în 2021, aproape 30 de milioane de lei pentru investiții în școli și a enumerat mai multe unități de învățământ la care s-a intervenit. În replică, fostul viceprimar liberal al Timișoarei, Dan Diaconu, l-a acuzat că dezinformează și că municipalitatea doar a reparat un gard și avariile la două țevi.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/