FOTO Amendă uriașă primită de un dezvoltator imobiliar din Timișoara din cauza gunoiului de pe șantier

gunoaie1

Un dezvoltator imobiliar din Timișoara s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a adunat mormane de gunoaie de pe șantier. Primarul Fritz le-a cerut polițiștilor locali să intensifice controalele la firmele din oraș.

Noua conducere a Primăriei Timișoara este cu ochii pe cei care aruncă gunoaie pe unde apucă pe domeniul public. Astfel, Dominic Fritz a anunțat că un dezvoltator imobiliar de pe strada Zimbrului din Timișoara a primit o amendă în valoare de 30.000 lei pentru gunoaiele de pe șantier. De asemenea, edilul-șef le-a solicitat polițiștilor locali să intensifice verificările la firmele din oraș.

Am cerut Poliției Locale să intensifice controalele la firmele din oraș și să le sancționeze fără excepție pe cele care încalcă legea. Gunoaiele aruncate la întâmplare sau negestionate corespunzător costă orașul milioane de lei pe an, iar această administrație nu va tolera nici cea mai mică abatere de la lege. Depinde de fiecare dintre noi să ținem Timișoara curată, iar dacă spiritul civic le lipsește unora, cu siguranță amenda îi va descuraja pe viitor”, a afirmat primarul Timișoarei.

Pe de altă parte, Poliția Locală Timișoara a informat, prin intermediul unui comunicat de presă, că luni dimineața a fost organizată o acțiune fulger la firmele din centrul orașului, pe traseul B-dul Revoluției 1989 – Proclamația de la Timișoara –  Podul Decebal – Piața Libertății. Oamenii legii au verificat dacă este păstrată curățenia în fața punctelor de lucru, cum sunt gestionate deșeurile, dacă firmele dețin contracte încheiate cu operatorul de servicii de salubritate, precum și dacă au amplasat în fața locațiilor în care își desfășoară activitatea scrumiere.

De altfel, în urmă cu aproximativ o lună, Poliția Locală Timișoara atrăgea atenția persoanelor juridice că vor fi efectuate verificări și se vor lua măsuri împotriva celor care nu păstrează curățenia și nu întrețin locațiile în care desfășoară activități comerciale. În cursul zilei de azi au fost verificați un număr de 27 agenți economici, fiind aplicate un număr de trei sancțiuni contravenționale. Magazinul alimentar Profi Food a fost sancționat cu 2500 lei, conform HCL 371/2007, pentru gestionarea neconformă a deșeurilor, editura Eurostampa a fost sancționată cu 1500 lei deoarece nu deținea contract cu operatorul de salubritate, iar salonul Blind Barbers a fost sancționat cu 1000 lei pentru că nu respecta prevederea referitoare la colectarea duală a deșeurilor”, a transmis Poliția Locală Timișoara.

gunoaie4

gunoaie3

gunoaie2