Primarul Felix Borcean, notat cu 8.50 de profesorul Felix Borcean

Primarul municipiului de pe Timiș și Sebeș recunoaște că actualele condiții din unitățile de învățământ nu sunt de zece, mai fiind multe de făcut la acest capitol.

Noul an școlar 2020 – 2021 a debutat la Caransebeș în condiții bune, dar nu excelente, așa cum și-ar fi dorit edilul celui de-al doilea municipiu din Caraș-Severin. Felix Borcean a declarat pentru Express de Banat că, în această vară, s-au făcut reparații și lucrări de întreținere în școlile și grădinițe însă, chiar și așa, mai sunt multe de pus la punct. De altfel, primarul recunoaște că multe din spațiile în care preșcolarii își desfășoară activitatea sunt improprii, motiv pentru care se are în vederea construirea unei grădinițe noi în oraș. „Am început în condiții bune, nu la superlativ, așa cum ne-am dori! Avem câteva proiecte și pentru a revitaliza cadrul în care își desfășoară elevii cursurile, dar acestea sunt mai de durată, cu fonduri europene. În această vacanță ne-am preocupat în special de condițiile din grădinițe, pentru că la acest capitol stăm mai prost. Multe din spațiile din Caransebeș sunt improprii. Am în proiect, inclusiv, construirea unei grădinițe, pentru că în acest moment în Caransebeș este o singură clădire construită doar în acest scop. Este vorba de grădinița din cartierul Nord. În rest, sunt improvizații! Am fost în majoritatea spațiilor și unde am observat probleme le-am remediat relativ repede.”, a declarat Borcean.

După ani buni petrecuți la catedra de Geografie a Liceului „Traian Doda”, dar și după cinci la „catedra” administrației publice locale, Felix Borcean poate evalua, în cunoștință de cauză, starea unităților de învățământ din municipiu. „Cred că merităm un 8 – 8.50. N-am făcut chiar tot posibilul! Am încercat să fiu echilibrat cu consumarea bugetului și cred că școlile și copiii merită o atenție mult mai mare, chiar dacă, aparent, foarte mulți dintre noi gândim electoral. De cum sunt ei educați, depinde viitorul nostru, și nu numai, și ar fi bine să nu fie doar vorbe cum este acel Program «România educată». Învățământul ar trebui să fie o prioritate națională, așa cum se întâmplă în țările pe care le lăudăm, cum sunt cele nordice.”, a mai spus primarul municipiului de pe Timiș și Sebeș.