Universitatea de Vest își primește „bobocii”. Programul dedicat viitorilor studenți, înainte de debutul anului universitar

uvt

La „Vest”, anul universitar începe pentru „boboci” cu săptămâna de inițiere „Bun venit la UVT!”, cu șapte zile înainte de începutul activităților didactice. Pe parcursul acestei săptămâni, studenții înmatriculați în anul întâi în cadrul programelor de studii universitare de licență sunt așteptați la UVT ca să descopere ce înseamnă să fii student, cum funcționează mediul universitar și ce oportunități au din această postură.

Viitorii studenți sunt invitați, astfel, să afle mai multe despre universitate și modul în care ea funcționează, despre programul lor de studii, despre drepturile și oportunitățile pe care au la UVT, despre cadrele didactice cu care vor interacționa sau despre orar. Ei vor avea ocazia să descopere Timișoara și instituțiile ei culturale și să participe la o serie întreagă de evenimente cultural-artistice.

„Îi așteptăm de astăzi pe toți studenții din primul an să participe la evenimentele din calendarul Săptămânii de inițiere Bun venit la UVT, care cuprinde evenimente introductive și de acomodare, sesiuni de informare, sesiuni de consiliere și orientare în mediul universitar, tururi ale municipiului Timișoara și vizite la instituțiile culturale din oraș, activități de teambuilding, evenimente culturale, conferințe, dezbateri, expoziții, spectacole de teatru, proiecții de film. Nu în ultimul rând, vom oferi și un program unic, în seara de 27 septembrie, prin concertele din agenda Festivalului UNIVIBES.”, a spus rectorul universității, Marilen Pirtea.

Săptămâna de inițiere la UVT urmărește facilitarea tranziției de la mediul preuniversitar la mediul universitar pentru studenții înmatriculați în anul întâi al ciclului de studii universitare de licență, prin organizarea de evenimente de consiliere, orientare, inițiere, prezentare, acomodare, integrare și sprijin a acestora pe durata săptămânii de dinaintea începutului anului universitar.

Activitățile organizate în cadrul Săptămânii de inițiere la UVT sunt de tipul: workshopuri/ateliere de prezentare a facultăților/departamentelor UVT sau a diverselor instituții de interes pentru ei din Timișoara; sesiuni de formare pentru dezvoltarea unor competențe transversale necesare sistemului de învățământ universitar; prezentări ale diverselor instituții sau facilități de care se pot bucura în UVT sau în Timișoara; conferințe cu diverse personalități din lumea științifică, culturală sau sportivă; vizite la diverse obiective culturale din oraș; tur ghidat al municipiului Timișoara; participare la evenimente culturale/educaționale în parteneriat cu instituțiile culturale din oraș și activități de teambuilding.

upt 1000x100