Peste 20 de localități cu rata de infectare peste 3 la mie, în Timiș. 42 de copii confirmați în ultimele 24 de ore

covid

Numărul localităților din Timiș cu incidența de peste 3 la mia de locuitori a ajuns, luni, potrivit Prefecturii Timiș, la 21. Printre acestea se numără și Timișoara, cu o rată de 3,54/1.000 de locuitori. De asemenea, Dumbrava și Bara înregistrează rate de infectare de peste 6 la mie. 

Potrivit DSP Timiș, rata de infectare la o mie de locuitori în județ este 2,77. Cele mai mari rate de infectare au fost anunțate pentru: Dumbrava (6,55), Bara (6,04), Bucovăț (5,79), Moravița (5,79), Cenei (5,29), Denta (5,28) și Giulvăz (5,21).

CITEȘTE ȘI: Timișoara depășește 3 cazuri la o mie de locuitori. Va intra în vigoare certificatul verde Covid-19

În localitățile cu rata peste 6, deocamdată, școlile nu trec cu activitatea în online. Decizia cu privire la scenariul de funcționare al cursurilor se ia în fiecare zi de vineri a săptămânii.

Alte 10 localități înregistrează incidență cuprinsă între 3 și 4 – Dumbrăvița, Giroc, Sacoșu Turcesc, Ghiroda, Parța, Buziaș, Timișoara (3,54), Pădureni, Dudeștii Noi și Jimbolia – , iar 4, între 4 și 5: Șag, Becicherecu Mic, Moșnița Nouă și Mașloc.

Localitățile cu rata de infectare peste 2, mai mică de 3/1.000 de locuitori sunt: Sânandrei, Deta, Brestovăț, Uivar, Ghizela, Orțișoara, Peciu Nou, Ghilad, Birda, Recaș, Giarmata, Sânmihaiu Român, Gătaia, Lugoj, Boldur, Ciacova, Săcălaz, Remetea Mare și Giera.

„Scenariul în care va funcționa unitatea de învățământ pe săptămâna ce urmează se stabilește vineri. O modificare a ratei de infectare nu va schimba scenariul în cursul săptămânii. Dacă apare o carantinare pe localitate, doar atunci se va suspenda și în cursul săptămânii modul de funcționare a unității de învățământ.”, a explicat Cosmin Hogea, inspectorul școlar adjunct de Timiș.

226 de persoane au fost confirmate cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, dintre aceștia 139 fiind din Timișoara. Din totalul persoanelor identificate pozitiv de ieri până astăzi 42 au vârsta sub 18 ani. Sunt raportate 258 de persoane internate în spitale, dintre care 35 la ATI. DSP anunță 7 decese în ultimele 24 de ore ale unor persoane confirmate cu Covid-19.

CITEȘTE ȘI: Explozie de pacienți cu Covid la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara!