Fritz, acuzat că dezinformează, după ce s-a lăudat cu investițiile făcute în școli

fritz masca mirat

Dominic Fritz s-a lăudat, pe Facebook, că în acest an primăria a alocat aproape 30 de milioane de lei pentru investiții în școli și a enumerat mai multe unități de învățământ la care s-a intervenit. Pe de altă parte, consilierul local PNL Dan Diaconu îl acuză pe edil că dezinformează și că municipalitatea doar a reparat un gard și avariile la două țevi.

Dominic Fritz a postat un mesaj pe pagina de Facebook în care a vorbit despre investițiile făcute de Primăria Timișoara la început de an școlar. Astfel, primarul Timișoarei a precizat că municipalitatea a alocat aproape 30 de milioane de lei pentru investiții în unitățile de învățământ.

Înțeleg frustrarea părinților că multe școli arată cum nu trebuie în secolul 21 și știu că aproape toate din cele peste 300 de corpuri de clădiri au nevoie de investiții și reparații. Le-am început. Alte informații apărute în spațiul public sunt dezinformări. În perioada ianuarie-septembrie 2021, Primăria Timișoara a plătit din bugetul local 28,8 milioane de lei pentru investiții în școli, iar valoarea reparațiilor efectuate în acest an se ridică la aproape 4 milioane de lei”, a afirmat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a și enumerat o parte dintre lucrările „finalizate, care vor fi recepționate în această toamnă”. Astfel, pe listă au fost trecute reabilitările termice a fațadelor de la Grădinița PP27, Școala Generală Nr. 2, Școala Generală Nr. 24 și de la Colegiul I.C. Brătianu, din Piața Huniade.

Mai avem lucrări de investiții și la Școala Generală nr. 25, la internatul Liceului Henri Coandă, construcția unui nou campus școlar al Liceului Teoretic Nikolaus Lenau, în zona Oituz, reabilitarea fațadei aceluiași liceu din zona Piața Unirii și reabilitarea clădirii de pe Regele Carol. Avem în acest moment șantiere la sala de sport de la Liceul Tehnologic Auto, la acoperișul și interiorul cantinei la Colegiul Tehnic Henri Coandă. Asfaltăm curțile și aleile la: Liceul Tehnologic Azur, Liceul de Arte, Liceul Tehnologic Auto, Liceul de Artă Ion Vidu, Colegiul Tehnic Henri Coandă, Școlile Generale 6 și 16 și la Grădinițele PP11, PP28, PP32, PP45, PP53. Am remediat în această vară și problemele cu conductele de alimentare cu apă rece și încălzire la Liceul Azur și se repară gardul la terenul de sport de la Școala Generală 16. Pe fonduri europene a început construcția unei noi creșe în zona I. I. de la Brad, reabilităm clădirea Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu, extindem Grădinița PP33 și multe alte proiecte”, a detaliat primarul Timișoarei.

Pe de altă parte, Dan Diaconu, consilier local PNL și fost viceprimar al Timișoarei, îl acuză pe Dominic Fritz de dezinformare și susține că primăria doar a reparat un gard și două țevi, înainte de începerea noului an școlar.

Probabil că subiectul dezbătut al școlilor ar trebui să se încheie și dacă nu aș fi văzut că informațiile din spațiul public sunt dezinformări, poate că nici nu aș mai fi scris. (…) Am aflat deci cu surprindere despre efortul investițional major din școli din postarea domnului primar. (…) După ce analizăm obiectiv cu obiectiv rămânem cu reparația unui gard la Generală 16 (apropos acest gard va continua să fie distrus – știți de ce? – copiii din cartier nu au acces la terenul din curtea școlii în afara orelor de program așa cum ați promis – ca atare își creează accesul) și avariile la două țevi”, a afirmat Dan Diaconu.