ULTIMATUM: CET s-ar putea vinde la bucată!

Problemele legate de datorii par să nu mai ajungă la final la societatea care distribuie agent termic în sistem centralizat. Oficialii municipalității au căutat în zadar un cumpărător, astfel că deja aceștia iau în calcul soluțiile extreme.

La societatea de termoficare din Reșița s-a oprit din nou alimentarea cu gaz, din cauza datoriilor acumulate. Nici contractul încheiat cu un alt furnizor nu s-a dovedit a fi benefic pentru puținii locuitori care au mai rămas racordați la sistemul centralizat de încălzire. În tot subiectul CET, există un singur aspect pozitiv, dar care, în niciun caz, nu ține de modul de administrare al firmei: vremea cu multe grade Celsius. În momentul de față, primăria nu poate achita datoria la gaz, astfel că din nou singura soluție în întreaga ecuație o reprezintă alocarea bugetară de la centru.

„Nu sunt bani, singura soluție este ca Guvernul să aloce fonduri. Țin să vă spun că noi facem eforturi pentru a găsi o variantă, iar în momentul de față, pot să vă spun că am organizat și o a doua licitație, la care nu s-a prezentat nimeni. Cea de-a treia etapă este programată pe data de 7 iulie. În opinia mea, soluția ar fi să cumpărăm centrale pentru școli, pentru că deja datoria societății depășește 30 de miliarde, asta deși primăria și unitățile de învățământ sunt la zi cu plata facturilor, a declarat Mihai Stepanescu, edilul-șef al Reșiței, în urma celui mai recent plen. Potrivit primarului, nu este firesc ca cele 32.000 de familii din oraș să suporte cheltuielile pentru cele câteva sute care au mai rămas racordate la CET.

„Vom trece la o reorganizare în cazul în care serviciul nu se adjudecă. Am putea fi puși în situația chiar de a scoate la licitație anumite obiective. Am mai spus și repet, managementul de acolo este discutabil!, a concluzionat edilul-șef.

celtic transilvania 1000x100px

În altă ordine de idei, la ședința ordinară care a avut loc la finele lunii mai, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind Strategia locală de alimentare cu energie termică a municipiului Reșița.

Rămâi cu Express de Banat și vezi ce prevede documentul referitor la strategia aprobată!

Comments

  1. Razvan says:

    De atata efort depus aveti grija sa nu faceti vreo hernie! Nu de alta dar apoi e mai greu cu gagicile . Cat despre CET eu zic sa il dati lui Barbalata ca stie el ce sa faca , inca o ruina !