UCMR-ul, tăiat și vândut la fier vechi? Vezi aici ce spune conducerea uzinei!

Pentru că situația UCMR este critică și atât Reșița, cât și locuitorii din zonă sunt afectați, prin oraș se perindă o sumedenie de zvonuri despre viitorul uzinei.

Una dintre cele mai grave situații dezbătute  în rândul oamenilor este că toate construcțiile ce fac parte din Uzina Constructoare de Mașini vor fi tăiate și vândute la fier vechi odată ce uzina va fi închisă. Conducerea UCMR se luptă cu aceste zvonuri ce generează panică în rândul muncitorilor, dar și la nivelul întregii comunități locale.

UCM Reșița se găsește într-adevăr într-o situație în care lipsa contractelor își spune cuvântul în cifrele companiei. Pentru moment sunt zvon disponibilizările masive la UCMR, așa cum este zvon ceea ce poate ați mai auzit, tăieri masive de fier vechi sau utilaje din uzină”, declară Cosmin Ursoniu.

Directorul uzinei declară hotărât că uzina nu va ajunge să fie distrusă și aduce și argumente care să susțină această idee. „Nimic nu se taie la UCMR din două motive. În primul rând conducerea este împotriva distrugerii, iar al doilea motiv este faptul că legal nu se poate tăia și vinde din UCM Reșița. Deci zvonurile rămân doar zvonuri”, mai adaugă directorul UCMR.

Ideea conform căreia zvonurile doar tulbură și mai mult angajații uzinei este susținută și de președintele CNSLR Frăţia Caraş-Severin, Jivomir Tovladiat. Acesta consider că cei care lansează zvonurile sunt oameni puși să facă acest lucru tocmai pentru a tulbura apele. „Salariații sunt speriați, trăiesc într-un stres continuu. Una dintre problemele cele mai mari din UCMR este această zvonistică, și așa suntem apăsați cu problemele cauzate de lipsa de lucru. Sunt oameni care sunt puși să creeze tensiune și spaimă”, declară Jivomir Tovladiat.

tmc 640

Comments

 1. Coana says:

  i-ti perindeaza tie creierasul. miscati fundul pana la poarta uzinii si vezi cum taie de acum, intreaba oamenii de cand a inceput taierea si o sa vezi ca asta e prezentul. viziunea lui Obadau lasata mostenire lui Ursoi. sa rugineasca sa avem ce taia si vinde. halal conducere ingrijorata. iar zvonurile vin de la voi, presa de… vorba lu vanatorul ala penal… ia lasatio moala cu senzationalul si sa vede-ti liniste

 2. sexe says:

  Tanti daca intri pe http://www.ucmr.ro/stiri gasesti articolul “De la fier vechi – la utilaje de ultimă generaţie. Începând cu luna iunie a acestui an, a fost demarată o campanie de colectare si valorificare a deşeurilor existente în U.C.M. Reşiţa, în special a fierului vechi. Acesta provine, în primul rând, de la instalaţii şi utilaje.” (vabdute de UDREA)
  Atunci nu iti mai pui intrebarea “UCMR-ul TAIAT SI VANDUT LA FIER VECHI?
  Poate ne intrebi pe noi la Calnicel de ce am taiat piesele din tabla primite de la VOITH si le-am vandut la fier vechi si nu mai stia URSONIU cum sa scoata basmaua curata cand au venit aia si ne-au cerut tabla inapoi. De astea nu iti spune directoru si sidica…ca.. tu. Pai Jivomir nu stie decat concurs de pescuit, etitia X-a, XI-a si cate or mai urma, ca pe atunci asta era soarta uzinei, nu semnarea de noi contracte.

 3. Anca says:

  Anca ma cheama si pe mine si ma gandeam ca poate ajung sa scriu cate un material ca tine. Imi esti draga si din aceasta cauza imi rezerv dreptul sa comentez. Poate ajung si eu acolo sus unde se scie numele autorului.
  Pana atunci in colaborarea noastra te rog sa ne spui ce se mai aude de acele contracte pe care le vehiculai in presa in urma cu cateva saptamani? Ne scoate domnul Borza din impasul iminent care se preconizeaza a se concretiza, primim contracte de la Hidroelectrica? Pe surse ce ai aflat? Semneaza UCMR-ul contractul cu indienii, sau cine sunt chinezii care semneza acest contract foarte dezavantajos pentru UCMR, aproape irealizabil, greu de acceptat pe gratis. Muncitorii nu vor putea presta activitatea in aceste conditii mizerabile ce se intrezaresc din contractul discutat de directorul societatii (nr: plecat in concediu de odihna in Republica Populara Olteana, in loc sa participe a discutii) in conferinta de presa din RFG (nr:Revigorat in Fundul Gradinii, la o scrumbie si o carafa de vin), fapt pentru care vom astepta sa dicutam de la egal la egal cu acestia (adica indieni cu bani si ursoni in faliment).
  PS: sa stii ca sigur fac aia afaceri cu o fabrica in insolventa care are sanse de a ajunge in faliment, nu mai taragana stirea si spune ca probabil asta este motivul pentru care directorul spune ca vom mai negocia cu INDIA, cand probabil aia ne dau cu flit.