EXCLUSIV Chișărău ajunge în instanță

Cel de-al doilea dosar al directorului de la Moldomin Moldova Nouă este trimis în instanță. Rechizitoriul pe care procurorii l-au finalizat zilele astea scoate la iveală aspecte șocante ale accidentului în care trei studenți și-au pierdut viața, în timp ce se întorceau acasă.

După ce s-au scurs aproape doi ani de la producerea tragediei, dosarul accidentului în care Mihai Romeo Turcea, Marcel Bien N’zemba şi Caius Bălteanu au murit ajunge pe masa magistraților de la Judecătoria Deta. Durerea familiilor celor trei tineri însă, este la fel de intensă, iar dezamăgirea lor la fel de mare vis-a-vis de atitudinea directorului care i-a lăsat fără copii și frați.

„Nu pot să fiu împăcat niciodată și niciun fel de pedeapsă nu poate alina durerea. Am pierdut motivația vieții, de atunci. E cumplit să îl visezi și să te trezești plângâng! A durat prea mult până ca dosarul să ajungă în instanță, și asta tot din cauza lui. Nu a încercat nici măcar odată să ia legătura cu noi, ca să își prezinte scuzele”, a declarat Adrian Bălteanu, tatăl lui Caius, unul dintre cei trei tineri care și-au pierdut viața în accident.

VLAD_HOSU_OK
Vlad Hosu, avocatul familiilor victimelor

Avocatul care reprezintă familiile explică faptul că în fața judecătorilor va milita pentru o pedeapsă maximă pentru Iacob Chișărău. „Noi considerăm că este un caz aparte față de alte spețe, și poziția noastră în fața instanței va fi orientată spre maximul pedepsei. Dacă primește o pedeaspsă mai mică sau egală cu cea din celălalt dosar nu va înțelege nimic. Mai mult, se poate aplica un spor la pedeapsă, ca să priceapă și gravitatea faptei sale”, spune avocatul Vlad Hosu. Acesta a adăugat că infracțiunea e una care prin perspectiva comiterii ei nu denotă periculozitatea autorului, dar efectele sunt dezastruoase pentru un număr mare de persoane.

Mărturii șocante
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, cel de-al patrulea tânăr care a scăpat cu viață, Alexandru Tamaș, își amintește ce s-a întâmplat cu doar câteva secunde înainte de producerea impactului.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Astfel că, înainte de accident, autoturismul condus de Iacob Chișărău a urcat panta pasajului pe direcția sa de mers, fără a avea alte autovehicule în față, iar când a ajuns pe porțiunea liniară a pasajului, înainte cu aproximativ 20 de metri de autoturismul în care se aflau tinerii, acesta a intrat pe sensul opus de mers și s-a îndreptat cu autovehiculul său spre cel al studenților.

„În acel moment, victima Mihai Romeo Turcea și-a exprimat verbal stupefacția față de conduita intempestivă a învinuitului, exclamând „Ce face asta, mă?” Partea vătămată a arătat că după o fracțiune de secundă de la vizualizarea autovehiculului învinuitului a avut loc impactul”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

O altă mărturie șocantă și care scoate în evidență gravitatea impactului este cea a primului martor care a sunat la 112. Acesta a văzut cum „autovehiculul marca VW Tuareg a sărit în înălțime și a efectuat o mișcare de rotație, după care a văzut și mașina Opel Astra cu care intrase în coliziune”.

Rămâneți cu Express de Banat. Vă prezentăm în exclusivitate detalii despre acest dosar!    

tmc 640