GALERIE FOTO: Centrul Militar Județean sărbătorește astăzi 45 de ani!

După 45 de ani de existenţă, Centrul Militar Județean Caraș-Severin  și-a primit steagul de identificare printr-o ceremonie militară ce s-a desfășurat în curtea instituției.

Chiar și pe ploaie torențială, armata cărășeană este oriunde și oricând la datorie. Sarcina de astăzi a fost ceremonia de înmânare a steagului de identificare a instituției, pentru a marca cei 45 de ani de activitate. Militarii din cadrul Centrului Militar Județean au onorat asistența cu o ceremonie în curtea unității, în prezența oficialilor județeni.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157632872447376&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

La aniversarea celor 45 de ani de la înființare, pentru că centrele militare județene au luat ființă o dată cu înființarea județelor în 1968 în luna februarie, Ministerul Apărării Naționale a hotărât ca unitățile care sunt neluptătoare să li se înmâneze câte un steag de identificare. Cu acest prilej am primit steagul de indetificare și în continuare se va desfășura activitatea propriu-zisă de aniversare a celor 45 de ani. La acest ceremonial au participat comandantul Centrului Militar Timiș, Centrul Militar Zonal, Fanfara Militară de la Timișoara”, declară colonelul Ion Pasăre, comandantul Centrului Militar.

Festivitatea de înmânare a diplomelor atât pentru instituțiile colaboratoare cât și pentru foștii comandanți și fostele cadre militare ai Centrului Militar a avut loc în sala Consiliului Județean. Conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin, dar și cea a Instituției Prefectului Județului Caraș-Severin au primit diplome și plachete.

militari CJ

Instituția pe care o reprezentați a însoțit devenirea armatei încă de la începuturile obștirii moderne. Indiferent cum s-a numit, această structură a fost o permanență în cadrul armatei regionale. O emblemă a instituției militare, o armată de profesioniști, dar din păcate numeric mai redusă”, a declarat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

frunzaverde si pasare

Comments

  1. Coana says:

    vai, dar Mihaitza nu a fost prezent? nu a spun nimic cu aceasta ocazie? ca nu ii e indiferent Centrul? sa-l intrebi miine Ancuta ce parere are despre, ca suntem interesati