Poștașii, în audiență la Prefect!

După mai multe proteste la București, salariații din Poșta Română s-au organizat în fiecare oraș pentru a picheta în fața prefecturilor. Cărășenii au ales varianta discuțiilor în biroul prefectului Silviu Hurduzeu.

Deși nu au fost suficienți salariați care să protesteze în fața Prefecturii, angajații Poștei Române, în număr de trei, au venit totuși până la Prefectură ca să anunțe conducerea instituției de problemele cu care se confruntă zi de zi și de care s-au săturat. „Astăzi este o acțiune la nivel național de pichetare a Prefecturilor. Noi, din lipsă de oameni pentru că avem și alte evenimente astăzi, cu deschiderea unui OPDC, am venit doar o comisie de reprezentanți și am înmânat domnului prefect nemulțumirile salariaților din Poșta Română. Principalele nemulțumiri sunt cele legate de diminuările de salarii, adică cu tichetele de masă, sporuri, zile libere neplătite care tot diminuări de salariu înseamnă. Pe lângă acestea angajații toată ziua bagă mâna în buzunar să cumpere imprimante, facturi, hârtie de Xerox. Acum deschidem un nou sediu dar nu avem nici mese, mașini de numărat, dar e bine că merge poșta”, declară Ion Răiteanu.

CITEȘTE ȘI: Poștașii își cer drepturile în stradă

Prefectul județului, Silviu Hurduzeu, a promis că nemulțumirile lor vor ajunge la primul-ministru. „În cursul acestei dimineți am avut o întâlnire cu reprezentanții Sindicatului poștașilor din județul Caraș-Severin, ne-au înaintat un memoriu pe care îl voi înainta primului ministru. Acesta cuprinde măsurile pe care conducerea Companiei Naționale Poșta Română dorește să le ia, măsuri pe care dânșii le consideră a fi împotriva salariaților poștali. Acest memoriu de protest al sindicaliștilor face referire la faptul că rezultatele financiare ale Companiei Naționale Poșta Română ar trebui în alt mod îmbunătățite, în primul rând printr-o creștere a veniturilor companiei și nu printr-o reducere a cheltuielilor de personal care se reflectă asupra salariaților”, explică prefectul județului.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Protestul continuă până când se ameliorează situația în care se află acum salariații. „Vom protesta până vor hotărî să respecte contractul. Așa cum venim noi la muncă, așa să ne plătească și ei”, mai adaugă Ion Răiteanu.

Tot astăzi are loc deschiderea oficială a unui nou centru poștal pe strada Alexandru Ioan Cuza, nr. D3.

tmc 640